Otišla mi baka

Tuga. Prevelika. Otišla mi baka. Sjela u avion i otišla u Njemačku. Strašno i prestrašno. Ne jedem i ne pijem ništa. Tužan sam jadan, tako da ovi moji samo gledaju u čudu. Pa kako im nije jasno.

Šetali samo se po tri puta i to po sat vremena i više čak. Ne smeta mojoj baki ni kiša i hladnoća. Njoj je jasno da sam pas i da moram ići van. Redovito. Ne samo do stupića. Cijeli dan je bila uz mene i puno smo se razgovarali, mazuckali i zajedno gledali telku. Taman sam se u furao u tursku seriju u kojoj glumi bakina omiljena Hurem. Taman sam se naviknuo na jedan poseban i predivan tretman kakav bi trebao i imati pas kao što sama ja. Uživao sam u predivnim mirisima bakine kuhinje i svemu što mi je dala da probam pa iako mi je i nekada bilo zlo. Gušt je to a svaki gušt ima i nus pojave. Uživao sam jako čak i previše u tim divnim danima koje sam provodio s bakom. A sada mi ona ode. Iako sam se smjestio u njezin kufer, nježno me deportirala van. Jer ovi moji me toliko vole da ne mogu bez mene niti jedan dan. Da, baš.

Sada me mazuckaju i tješe pojačano, ali odveden sam samo do stupića. Mlađa je zaključila da baš hladno a i kiša će. Eto, tako je to… bez moje bake…

Vaš Roko