Snježni majmuni

Rashladite se uz fotografije prekrasnih snježnih majmuna zvanih “Japanese macaques”. Donosimo vam priču i galeriju spektakularnih japanskih snježnih majmuna.

snjezni-majmuni-1

Jigokudani ili “Dolina Pakla”, spektakularna je dolina iznad grada Noboribetsu Onsen, koji prikazuje vruće parene otvore, sumporne potoke i druge vulkanske aktivnosti. To je glavni izvor vrućih izvora u Noboribetsu.

snjezni-majmuni-2

Iz doline, postoje atraktivne šetnice kroz šumovite brežuljke iznad Noboribetsu. Uz 20 do 30 minuta laganog hoda, doći ćete do Oyunuma, sumpornog ribnjaka s površinskom temperaturom od 50 stupnjeva Celzija, gdje možete pronaći čak i blatni ribnjak u blizini.

Japanski makaki, poznati su i kao ‘snježni majmuni’ smjestili su se u ovoj dolini Jigokudani. Jedino mjesto u divljini, gdje možete vidjeti majmune kako se opuštaju u vrućoj vodi.

snjezni-majmuni-3

Otprilike prije četrdeset godina, vođa skupine Makubili, bio je prvi od japanskih makakija koji se okupao u izvorima tople vode, te je sada taj običaj postao ustaljen tijekom zime.
Majmuni se ponašaju kao i ljudska djeca: kada se ne osjećaju dobro, obave svoju nuždu u vodi. Vole jesti pšenicu a kada im to nije dovoljno odlaze u šumu i jedu mlado granje ili koru od drveća.

snjezni-majmuni-9

snjezni-majmuni-8

snjezni-majmuni-7

snjezni-majmuni-6

snjezni-majmuni-5

snjezni-majmuni-4