Spas u pijesku

Taman sam pomislio da sam u miru jer je starija gazdarica otišla u Šibenik na tjedan dana. Ostavila me mladoj s kojom se prilično dobro slagah. Do danas. Na prevrući hvarski dan odvukla me na plažu. I to još s ekipom. To se gasilo nije … glazba … motorini … sto čuda i na kraju kupanje na najjače. Od ruke do ruke išao sam kao plišana igračka i još su mi svi tepali.

Grozno … slano i mokro i stalno su vikali. Roko ovo, Roko ono jer naime i prijatelj moje mlade gazdarice zove se Roko. Više nisam znao koga zovu pa sam sumanuto trčkarao između njih. Nakon dugoročnog kupanja spasih se i uredno posuših u divnom toplom pijesku. Uvaljam se propisno a mlada zavrišta…Roko sad ne ideš s nama u grad jer nisi bijel već siv.

Bravo ja. U grad me ne odvukoše i ostaviše me doma a ja se sigurno smjestih kraj vrata ako se vrate, bježim pod krevet. Jedva čekam sa se vrati starija jer mlada je neumorna i ne gine mi akcija po plažama. Nema veze, sutra ću se uvaljati u onaj crvenkasti pijesak pa će me opet ostaviti na miru:).

Vaš Roko s Hvara