Udomite psa za maženje na trosjedu ili za šetnju u prirodi: Dumovac vas čeka

Na svjetski dan napuštenih životinja, koji se obilježava 4.4.svake godine, poziva se sve ljude dobre volje i velikog srca diljem svijeta da pokažu suosjećanje i brigu, ali i da učine što mogu za napuštene životinje.

Zato Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba građane koji planiraju nabaviti kućnog ljubimca, poziva da razmisle o udomljavanju pasa. U Dumovcu novi dom trenutačno čeka dvjesto pedeset pasa. Među njima ima pasa svih dobi – od štenaca do onih starijih. Riječ je o psima različitih tipova među kojima idealnog za sebe mogu pronaći građani različitih stilova života – od onih koji žele psa za maženje na trosjedu, do onih koji mnogo vremena provode u prirodi.

I dan uoči Svjetskog dana napuštenih životinja, neki su psi u Zagrebu završili na cesti. Na jučerašnju dojavu građana da je netko na puteljak između Trpuca i Starjaka u Brezovici odbacio pet štenaca, ekipa Skloništa izišla je na teren i pronašla tri.

„Iako novi Zakon o zaštiti životinja neodgovornim vlasnicima prijeti većim kaznama, nažalost, to nije dovoljno da se iskorijeni napuštanje pasa. Zbog toga Dumovec sustavno radi na promicanju udomljavanja pasa i edukaciji građana o odgovornoj brizi za životinje.

Izdvojeno:
> Procjenjuje se da je diljem svijeta šesto milijuna napuštenih životinja.
> Pse iz Dumovca građani mogu doći upoznati radnim danom između 11 i 13 te 16 i 18 sati, subotom od 10 do 14 sati, a nedjeljom od 10 do 12 sati.

Te su životinje na ulicama izložene gladi, hladnoći, vrućini i zaraznim bolestima. Mi građane molimo da kad pronađu napuštenu životinju, nazovu Info centar Dumovec“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)