Zubić vila

Svašta ovim mojima padne na pamet. Bukvalno me uvijek iznenade, ali ono do kraja. U mom psećem životu čuda sam vidio ali ovaj zadnji čin je vrhunac. Naime, ona i njezine prijateljice, jedna je veterinarka zaključiše da imam puno i previše kamenca na zubima.

Raširile su mi čeljust i pomno to pregledale tepajući da je stigla zubić vila. Pomislih neki novi pseći slatkiš ili nova kujica u dvorištu ali ne…U suludoj kupnji pristigla je u naš stan četkica za zube, pasta i sto čuda za skidanje kamenca. Sve što se na tu temu, kupiti moglo. I krenula je. Četkica i pasta i ravno u moja usta. Prvo smo zaprljali njušku pa jastuk, pa sve što sam dograbio otimajući se i bježeći pred tom peračicom i skidačicom kamenca. I bljutavom pastom koja intenzivno miriši po sredstvu kojim starija gazdarica čisti kupaonu. Bljak! No ona je uporna, ja se mičem a ona za mnom, s čudnom pričom o zubić vili. Kao ona je stigla i Roko će imati zdrave i bijele zubiće. Ma nemoj. I tako smo se ganjali oko sat vremena. On s četkicom, već vidno ljutita a ja izbezumljen novonastalom situacijom.

No, popustih malo jer mi je rekla da će mi svi zbi ispasti i da ću biti krezub i ružan. A to baš ne želim. Mogla je to reći i odmah a ne me zamarati pričama o nekoj zubić vili. Pa nismo mala djeca…A i izgled mi je jako bitan. Tašt sam, poprilično, na stariju čini mi se.

Vaš Roko