Grad Svetog Nikole mjesto za svaku obitelj

Grad svetog Nikole blista u srcu starog Zagreba, u Tkalčićevoj 88. Stanari ovog neobičnog grada podigli su svoje nastambe, uredili i okitili privremene domove, a sve kako bi 5. i 6. prosinca od 16 do 20 sati u zagrebačkom hotelu Academia spremno ugostili Svetog Nikolu i brojne mališane.

Gradskim kuloarima kruže priče kako su krampusi već počeli provjeravati tko je svojim ponašanjem tijekom godine zaslužio društvo i darivanje Svetog Nikole, a tko nije. Njihov gnjev osjetila je i glazbenica Jelena Žnidarić Zsa Zsa koja je kao mala djevojčica uvijek uspješno bježala njihovoj šibi.

ZSA ZSA_SPINAKER GRAPHICS PHOTOGRAPHY

„Odlazak iz škole u sumrak predstavljao je pravi izazov jer su ulice već bile pune krampusa koji bi lancima hvatali sve one koji tijekom godine nisu bili dobri. Kada bih sretno stigla kući nakon uspješnog bježanja krampusima, tada bi počelo pravo nestrpljenje i iščekivanje jutra koje je za mene predstavljalo neizmjerno veselje i zauvijek ostalo jedno od mojih najdražih sjećanja.“ – s veseljem se prisjeća Zsa Zsa.

Zaštitnik djece Sveti Nikola željno se iščekuje u svakom domu, a ništa drugačije nije niti u domu glumačkog para Gregorić Vejzović čija djeca već lašte svoje čizmice.

„Kao djevojčica uvijek bih za Svetog Nikolu dobivala sitnicu kao što su omiljeni bomboni ili čokolada ali i naravno šiba kao upozorenje kako se ne bih pokvarila u sljedećoj godini. Sada sam ja majka, a sa svojom djecom nastavila sam tradiciju darivanja omiljenih slatkiša i nekih sitnica uz šibu kao podsjetnik da treba biti vrijedan i zaslužiti poklone.“- ističe glumica Bojana Gregorić Vejzović.

BOJANA GREGORIC VEJZOVIC S DJECOM

Posebno veselo bit će u Gradu Svetog Nikole gdje mališane očekuje prava zimska bajka

U 700 kvadratnih metara velikom Gradu najmlađe će dočekati upravo Sveti Nikola uz tradicionalno fotografiranje.

Mališani će nakon druženja sa svojim zaštitnikom moći sudjelovati u edukativnom programu koji potiče kreativnost te kroz razne zadatke, igru i nagrade podiže svijest djece o važnosti održivosti naše planete, pravilnih prehrambenih navika i važnosti tjelesne aktivnosti od najranije dobi.

Tu su i gosti iznenađenja, poznate osobe i neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda koji će druženjem i zajedničkim igrama zasigurno razveseliti brojna dječja lica.
Doživljaj prave bajke i čarobnog Grada Svetog Nikole upotpunit će glazbeni nastup popularnog dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki te nastupi kazališnih izvođača, mađioničara, oslikavanja lica i brojnih ostalih veselih sadržaja.

ULAZ ZA GRAĐANSTVO BESPLATAN, DOBRODOŠLI!

Grad svetog Nikole uredila tvrtka Iris MBM.

Grad Svetog Nikole održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske gospodarske komore, Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti i Quintessentialy grupe.

Partneri projekta su Zaklada Hrvatska za djecu, blog Čitaj knjigu, Abeceda roditeljstva, Bioliving info, Najsretnija beba.

Sponzori projekta su tvrtka Henkel, P&G, OTP banka, Jana, Zvijezda, Beiersdorf, Brainobrain, Atlas, Cedevita, Argeta, Obala grupa, Salit i AbbVie.

Sponzori:

gsn-logo-schauma gsn-logo-oral-b gsn-logo-otp-banka

gsn-logo-jana gsn-logo-zvijezda gsn-logo-nivea

gsn-logo-brainobrain gsn-logo-atlas gsn-logo-cedevita

gsn-logo-argeta-1 gsn-logo-argeta gsn-logo-limona

gsn-logo-orangina gsn-logo-salvit gsn-logo-trudi

gsn-logo-abbvie

Grad svetog Nikole uredila tvrtka IRIS MBM

gsn-logo-iris

Pokrovitelji Grada svetog Nikole

gsn-logo--mdoms gsn-logo-zhzd

gsn-logo-iica gsn-logo-q

gsn-logo-hgk

Partneri projekta:

gsn-logo-bota-sare gsn-logo-citaj gsn-logo-abeceda

gsn-logo-bioliving gsn-logo-najsretnija gsn-logo-sparq

gsn-logo-praktikum rock-logo 1 gsn-logo-tmksn