Savjeti liječnika

Ključ za smanjenje dječje agresivnosti rani je razvoj emocionalne inteligencije

Suvremeno društvo suočava se s izazovom sve češćeg agresivnog ponašanja među djecom, što može imati duboke posljedice na njihov socijalni i emocionalni razvoj.

Top 7 savjeta za izbor obuće za bebe: Kako osigurati zdrav razvoj stopala vašeg djeteta

Pri odabiru obuće za bebe, važno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih faktora koji će osigurati udobnost, sigurnost i pravilan razvoj stopala vašeg djeteta.

Anemija ili slabokrvnost i 7 prirodnih načina kojima ćete ju pobijediti

Osjećate li se često umorno? Ili vam je koža blijeda i beživotna? Možda samo odmaranje i san nisu sve što vam treba kako bi pobijedili taj nemili osjećaj već je možda riječ o anemiji ili kako je još zovemo slabokrvnosti. Manjak željeza u krvi može biti ozbiljniji problem pogotovo kod žena, odnosno trudnica.

Tko je logoped i kada treba potražiti njegovu pomoć?

Tko je logoped i u kojim slučajevima treba potražiti njegovu pomoć?

Atopijski dermatitis – vodimo vas kroz drugi dio vodiča prim. Nives Pustišek

Nakon što smo vas kroz tekst Atopijski dermatitis prvi dio, autorice prim. Nives Pustišek, dr. med. spec. dermatolog i venerolog, subspecijalist dječje dermatologije, uveli u ovu ozbiljniju problematiku kože donosimo vam drugi dio vezan za atopijski dermatitis.

Poremećaj muškog spolovila u djece: dr. Fran Štampalija

Jedan od najčešćih problema s kojima se roditelji muškog djeteta susreću je njegovo spolovilo.

Široko povijanje kukova kod djece

Ultrasonografija kuka istaknuta je kao sigurna i učinkovita metoda za dijagnostiku razvojnog poremećaja kukića kod beba te je ujedno i najneškodljiviji način dijagnostike.

Koja prehrana i kako utječe na ponašanje djece?

Svakodnevno čujemo priče o vrckavoj, energičnoj ili hiperaktivnoj djeci.

Zašto neke mame ne doje s lakoćom

Dobro je znati da koliko god je dojenje iskonsko i prirodno, ipak nije instinktivno. To je umijeće, dakle vještina koja se može naučiti.

Alergija na proteine kravljeg mlijeka

Alergija na proteine kravljeg mlijeka (PKM u daljnjem tekstu) je najčešći oblik nutritivne alergije u dojenčadi i male djece.