Focaccia popularna talijanska pogača s cherry rajčicom

Mirisna pogača, čiji nam je tradicionalni talijanski recept otkrio chef Saša Polojac, često se radi u ljetnim mjesecima, jer je jednostavna za pripravljanje, a savršena je kao fina večera ili popularan međuobrok.

Popularna pogača u Talijana odavno je zauzela svoje počasno mjesto na našim stolovima, a možete je pripremiti i s maslinama, ako ih djeca vole:)

Sastojci za recept

500 g brašna
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
250 ml mineralne gazirane vode
7 g suhog kvasca ili 21 g svježeg kvasca

Za posuti na kruh
4-6 žlica maslinovog ulja
Krupna sol
1 grančica ružmarina
10 do 15 malih cherry rajčica

Priprema Focaccia

U mineralnoj vodi razmutiti kvasac i pustiti da se digne.
Brašno pomiješati sa suhim sastojcima, dodati kvasac i zamijesiti tijesto.
Premazati maslinovim uljem, pokriti i pustiti da se digne.
Tijesto oblikovati rukama i valjkom na pliticu prekrivenu papirom za pečenje.
Složiti rajčice, prekriti folijom i pustiti da se tijesto opet digne.
Tijesto stiskati prstima i posuti maslinovim uljem te ružmarinom, pustiti da odmori još 10 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva i peći oko 20-30 minuta.
Prekriti vlažnom krpom i pustiti da odstoji prije jela 15-tak minuta.

Recept: Miele Experience Centar