
Ako želite impresionirati svoju obitelj i uživati u pravom francuskom pecivu kod kuće, ovaj brzi recept za kroasan je savršen za vas!
Zaposleni roditelji znaju koliko je važno imati jednostavne recepte koji ne oduzimaju puno vremena, a ipak donose puno zadovoljstva. S ovim kroasanima, možete uživati u hrskavim i mekanim zalogajima bez stresa – i to u samo nekoliko koraka! Idealno za jutarnji doručak ili kao poslastica za vikend, vaša će djeca obožavati ove kroasane, a vi ćete biti ponosni što ste ih pripremili sami.
Sastojci za recept
500 g lisnatog tijesta (možete kupiti već gotovo)
1 jaje (za premazivanje)
Malo brašna (za radnu površinu)
Priprema recepta za kroasan
Ako koristite kupovno lisnato tijesto, ostavite ga kratko na sobnoj temperaturi da omekša. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u pravokutnik.
Tijesto izrežite u trokute (široke oko 8-10 cm na dnu). Svaki trokut lagano razvucite, a zatim smotajte od šireg dijela prema vrhu kako biste dobili oblik kroasana.
Kroasane posložite na pleh obložen papirom za pečenje. Razmutite jedno jaje i premažite svaki kroasan kako bi dobili lijepu, zlatnu boju prilikom pečenja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Poslužite ih tople uz maslac, džem ili omiljeni namaz!
Recet: Zoran Ožegović