Proširenje obitelji merkata i 14 nijansi crvene

Obitelj merkata dobila je dva mladunca. Za posjetitelje se na Valentinovo organiziraju posebni ljubavni obilasci Zoološkog vrta kroz koje mogu upoznati ljubavni život četrnaest životinjskih vrsta.

Obitelj merkata iz Zoološkog je vrta grada Zagreba dobila dva nova člana! Mužjak, stigao prije godinu dana iz Amsterdama, i ženka, stigla mjesec dana kasnije iz Frankfurta, početkom ove godine postali su roditelji. Na svijet su stigla dva mališana, za sada nepoznatog spola.

mali-merkat-1

Jednomjesečne životinjice izvrsno napreduju. Roditelji ih brižno čuvaju, a najviše vremena još uvijek provode na prsima majke. Posjetitelji ih mogu vidjeti u njihovoj unutarnjoj nastambi u Afričkom selu.

Neodoljivi merkatići najbolje svjedoče o ljubavi koju rasplamsava maksimirska šuma. Pod krošnjama raznovrsnih stabala ljubuju životinje koje podrijetlo vuku sa svih strana svijeta.

mali-merkat-2

Što je posebno u ljubavnom životu koje vrste, posjetitelji Zoološkog vrta moći će doznati na Valentinovo – u srijedu, 14. veljače. Ljubavne ture kreću u 11 i 13 sati, a ove godine nose naziv Četrnaest nijansi crvene.

Naime, u fokusu je 14 vrsta životinja. Uz merkata tu su dalmatinski pelikan, prstenastorepi lemur, madagaskarska pletilja, crvenovrati valabi, afrički lav, krunati ždral, dik-dik, dvogrba deva, sivi vuk, kalifornijski morski lav, alpaka, bjeloruki gibon i balijski čvorak.
Pod vodstvom edukatora posjetitelji će moći doznati kako se spomenute životinje udvaraju, biraju partnere, razmnožavaju te podižu mladunce.
Ljubavni obilasci Vrta traju sat i pol, a svaka skupina može imati do 30 sudionika, pa se kupon za besplatno sudjelovanje u obilasku treba podići na blagajni Vrta.
mali-merkat-3

Parovi koje spaja ljubav prema životinjama, za Valentinovo se tradicionalno odlučuju za posvojenja omiljenih životinja iz Zoološkog vrta. Ove godine prigodnu ponudu ima i suvenirnica. Uz suvenire s merkatima, tu su i druge simpatične sitnice poput nakita i modnih dodataka.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)