Preporuke

Otvorene su prijave za filmsku radionicu Moj Krk u jednom kadru

U Gradu Krku treću se godinu zaredom održava projekt “Mladi za mlade u malome gradu” Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, koji je dio javnih programa u kulturi Ministarstva kulture, kojeg realiziraju redateljica Frana Marija Vulić Vranković i glumica Ana Vilenica.

krk-foto-radionica-1

Program se sastoji od kazališnih i filmskih radionica. Ove su godine već održane kazališne radionice, a program se nastavlja u srpnju filmskom radionicom.

Ana Vilenica će od 1. do 11. srpnja 2020. podučavati djecu od 8 do 12 godina osnovnim filmskim tehnikama na radionici “Moj Krk u jednom kadru”. Kako sam naziv govori polaznici će razraditi scenariji i potom u jednome kadru snimiti kratki film o Gradu Krku.

krk-foto-radionica-2

Radionica se odvija u suradnji s udrugom Knezovi Krčki Frankopani a prijave se primaju na mail knezovi@knezovikrckifrankopani.hr do 15. lipnja. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a maksimalan broj polaznika je 10.

http://knezovikrckifrankopani.hr/

Otvorene prijave za online raspravu “Klub čitatelja”

Zbog novonastale epidemiološke situacije Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za online raspravu u sklopu projekta “Klub čitatelja”

Priča o vrijednim pčelama uz slikovnicu Pčele prijateljice

Edukacija u zagrebačkom zoološkom vrtu u povodu Svjetskog dana pčela započinje 20. svibnja kada se obilježava Svjetski dan pčela.

Planinarska škola za najmlađe

Mala planinarska škola Na Sleme, na Sleme! namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta!
Moguće je sudjelovati od ponedjeljka do petka tijekom cijelog tjedna ili dane po odabiru!

Ljupka Gojić donosi modnu kvartovsku priču

U Jolie Petite by Ljupka Gojić kampanji za kolekciju proljeće/ljeto 2020. po prvi put sudjeluju i sve tri Ljupkine kćeri.

Igrajmo se školice – donosimo vam čak pet različitih verzija ove igre!

Ova tradicionalna igra spaja generacije i generacije, kao i svu djecu svijeta. Školicu smo igrali mi, naše bake i djedovi, majke i očevi, igraju ju naši maleni, a igrat će ju i njihova djeca.

Jadni Orlando

Među najomiljenijim simbolima grada Dubrovnika svakako je Orlandov stup, prikaz srednjovjekovnog ratnika s isukanim mačem u ruci.

10 praktičnih savjeta za mame koje rade od kuće

Kako god pogledali na stvari, rijetko je tko toliko produktivan kao što su to mame.

Izlet u Park prirode Lonjsko polje

Na opće zadovojstvo otvoren je Park prirode Lonjsko polje, a mnoštvo sadržaja za uživanje u prirodi biti će divan uvod u nadolazeće ljto za cijelu obitelj.

Priče s raznih strana online pripovjedaonica za najmlađe

Etnografski muzej nastavlja s online programom Muzej s kauča. U svibnju donosimo nove i zanimljive sadržaje za djecu i odrasle