Mozaik

Frka je novi crtani film o privilegiranom psu

“Frka” je animirani film o privilegiranom psu koji završi kao lutalica.

Kids friendly: Uspon Skywalkera

“Uspon Skywalkera“ zaokružuje epsku sagu o obitelji Skywalker koju kroz tri generacije razdara plesanje između dobra i zla. Jedi vitezovi bili su dio odrastanja današnjih roditelja, koji će rado povesti djecu na završni film “Ratova zvijezda“, ne bi li zajedno proživljavali djetinjstvo.

Film prikazuje raznolikost svemirskih vrsta i načina života, ali i o međusobnu povezanosti misterioznom Silom (Force), što su divne teme za razgovor s djecom.

Također mogu naučiti da se s nekim stvarima u životu moraju suočiti da bi ih razriješili, radi li se o obiteljskom naslijeđu ili borbi protiv tlačitelja i nepravde.

Ipak, film obiluje za malu djecu zastrašujućim likovima i prizorima, a unatoč nasilju bez krvi ima par izrazito uznemirujućih prizora. Ako su već odgledala prijašnjih 8 filmova, posebice najnasilniju Epizodu III, s ovim 9. nastavkom nebi trebala imati problema.

Film igra i u multiosjetilnom 4DX formatu, gdje im pomicanje sjedala, mirisi, vjetar i munje u kinu mogu pružiti dodatnu atrakciju.

Gledatelji s fotoosjetljivom epilepsijom se upozoravaju da film sadrži prizore s kontinuiranim treptajućim svjetlima.

Za djecu: 9+

Za roditelje: Film je vizualno raskošan i bogate je priče, pa se lako u njemu može uživati, makar s nostalgijom. Ipak je riječ o završnici legendarnih “Ratovima zvijezda“!

Nasilje: Film sterilno pokazuje nasilje bez krvi, no prisutno je kroz cijeli film – posebice u borbama svjetlosnim mačevima koji vidljivo probadaju ili režu tijela.

Zastrašujući prizori: Ako zanemarimo indirektno nasilje (npr. cijela planeta se uništi), od direktnih prizora par bi moglo potresti djecu: otkinuta glava jednog vanzemaljca baca se bez emocija na stol kao plijen (iz nje ne curi krv već prozirna tekućina) i topljenje lica usljed korištenja Sile.

Rječnik: U pravoj Disneyevskoj maniri nema vulgarnog rječnika.

Seks: Nema seksualnih prizora, osim nekoliko poljubaca uključujući istospolnih.

Tempo: Dinamičan kroz cijeli film.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

Obertauern skijanje i odmor za cijelu obitelj

Legendarnom bavarskom političaru Franzu Josefu Straußu pripisuje se izjava: „Tamo gdje sam ja tamo je sam vrh. Čak i kad sam dolje, dolje je vrh”.

Mala Kme osvaja svijet

Vjerojatno nikada nitko nije napisao knjigu u pidžami, na mobitelu, dok je uspavljivao djecu

U Beču ponovo otvorena bolnica za plišance

„Liječenjem“ plišanih medvjedića djeca u Beču prevladavaju strah od bolnice.

Originalni i ručno rađeni darovi za djecu

Iz Tovarnika za cijelu Hrvatsku stižu originalni i ručno rađeni darovi za djecu koje je osmislio mladi poduzetnik Josip Salaić.

Kids Omega-3 meke tablete

Imajte O-mega zabavu sa NUTRILITE™ Kids Omega-3 mekim tabletama za žvakanje od Amway-a.

„Spinraza za sve“ najljepši je božićni poklon oboljelima od SMA

Udruga Kolibrići organizirala božićno druženje za svoje članove na imanju obitelji Salaj.

Blagdanska humanitarna aukcija “Slikari dobrog srca”

Privrednik vas poziva na dobrotvornu aukciju umjetničkih slika koja će se održati u petak 20. prosinca u 19 sati u Klubu Privrednikov dom

Novi voćni jogurt bez dodatka šećera

Dukat je na hrvatsko tržište lansirao prvi voćni jogurt bez dodatka šećera, koji je bogat velikim i sočnim komadima voća i sadrži samo prirodno prisutne šećere iz voća i mlijeka.