Slikovnice Putovima Frankopana dobile posebno priznanje Ovce u kutiji

Na 16. natječaju za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji Primorsko-goranska županija dobila je pohvalu za popularizaciju hrvatske slikovnice u 2020. godini.

Vrijedno je priznanje zaslužila serijalom od osam slikovnica koje su nastale u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana.
Na dodjeli nagrada koja se održala putem interneta, organizatori su izrazili nadu da će i druge županije osmisliti slične aktivnosti koje će uključivati slikovnice.

ovca-u-kutiji-slikovnice

Glavni organizator dodjele nagrada je Knjiga u centru, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija i Grad Zagreb.
Tekst za slikovnice iz serijala Putovima Frankopana napisao je Velid Đekić, a ilustracije potpisuje Margareta Peršić. Slikovnice se tematski vezuju uz lokacije interpretacijskih centara o Frankopanima u Primorsko-goranskoj županiji. To su Krk, Bribir, Bakar, Kraljevica, Grobnik, Trsat, Čabar i Brod na Kupi.

Od struke pohvaljen serijal tematskih frankopanskih slikovnica bit će i motiv kalendara Primorsko-goranske županije za 2021. godinu. Zahvaljujući tome taj će tradicionalan županijski kalendar prvi put biti posvećen djeci.

slikovnice-razno

Zbog velikog interesa građana za slikovnice, početkom iduće godine tiskat će se nova naklada slikovnica. Zainteresirani će ih moći kupiti u interpretacijskim centrima Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Do tada se besplatna PDF izdanja slikovnica mogu preuzeti s mrežne stranice projekta https://frankopani.eu/multimedija/tiskani-materijali/ te poslušati njihove zvučne verzije na YouTube kanalu Putovima Frankopana.

priznanje-ovca

YouTube kanal:
https://www.youtube.com/PutovimaFrankopana

Mrežna stranica:
https://frankopani.eu/

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)