4. Sajam stipendija u Zadru

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i Grad Zadar organiziraju 4. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 2. travnja na Sveučilištu u Zadru, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, od 11 do 17 sati.

Na ovogodišnjem Sajmu u Zadru predstavit će se više od 20 hrvatskih i inozemnih visokih učilišta, kompanije, zaklade, ministarstva, agencije, gradovi i udruge koji predstavljaju svoje studijske programe, stipendije i stručne prakse za učenike i studente.

Sve informacije o programu Sajma dostupne su na web-stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

Tema 4. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru su Karijere i stručne prakse, stoga će u sklopu Sajma izlagači iz gospodarstva predstaviti profesionalne prilike koje nude studentima kao svojim budućim zaposlenicima.

sajam-stipendija-zadar-1

Očekuje nas više od 20 izlagačkih institucija iz Hrvatske i inozemstva te inspirativni govori naših gostiju – stipendista, profesora i različitih profesionalaca aktivnih u zajednici koje ćete moći poslušati u popratnom programu.

Također, pozivamo vas da nas pratite na Facebook live javljanjima te da sa svojim studentima i učenicima podijelite informacije o održavanju Sajma.

Najbolji od najboljih dolaze u grad Zadar

Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojem se predstavljaju stipendije, studijski programi, stručne prakse i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Osim bogate ponude za studente i učenike, Sajam u Zadru ponudit će raznovrstan popratni program, namijenjen i profesionalcima u obrazovanju, učenicima, studentima i njihovim roditeljima, u sklopu kojega će se održavati predavanja renomiranih stručnjaka te razgovori o gorućim temama u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu.

Olakšavanje pristupa visokom obrazovanju i tržištu rada

S ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju, Institut za razvoj obrazovanja organizira Sajam Stipendija svake godine u tri sveučilišna grada u Hrvatskoj – započinje sa sajmom na Sveučilištu u Zadru, a koji u listopadu nastavljaju sajmovi u Zagrebu i na Sveučilištu u Rijeci.

Stipendije, stručne prakse i različite profesionalne prilike vrlo su važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da čim uspješnije i na vrijeme završe studij, odnosno da uspješno pronađu posao nakon završetka studija i ostvare nove profesionalne suradnje.

Grad Zadar primjer je proaktivne lokalne samouprave koja stipendiranjem srednjoškolaca i studenata ulaže u obrazovanje svojih građana te im na taj način olakšava upis i završetak školovanja i studiranja.

Uz dopuštenje: Institut za razvoj obrazovanja (sve fotografije)