Mali piknik na Gornjem gradu omiljena je obiteljska ljetna zabava

Mali piknik na Gornjem gradu omiljena je ljetna piknik priča koja se ne propušta od 22. srpnja do 12. kolovoza 2022.

Glavna 12_foto Sanjin Kastelan

Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV 22. srpnja, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju drugačiju ljetnu piknik priču svakog sljedećeg petka, sve do 12. kolovoza.

vino mali piknik zagreb Borut Planinc

Pronađite svoje skrovito mjesto ispod krošnji Parka Bele IV s pogledom na grad, uzmite svoju omiljenu dekicu i istražite ljetne okuse malih lokalnih proizvođača svakog petka sve do sredine kolovoza.

mali piknik zagreb Niko Goga

Gastro ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda.

Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između gin tonica, sjajnih vina ili craft pive, osvježavajućeg fermentiranog čaja spravljenog po tradicionalnoj recepturi od Ekipe Kombucha i hladno prešanih ekoloških sokova od voća.

pas na tepihu mali piknik Roko Bahat

Što se finog može jesti na Malom piknikniku

Daljnje istraživanje ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača vodit će vas kroz opcije delikatesnih kozjih i kravljih sireva, krumpiruša, bučnica, povrtnih popečaka, domaćih sourdough peciva, bezglutenskih kruščića, heljdinih kreksića, hummusa i tahini namaza.

zene na pikniku mali piknik Borut Planinc

Naći će se tu i sočni štrudli od jabuke i bobičastog voća, kolača od prhkog tijesta s jabukama, ručno rađenih veganskih prhkih kiflica s džemom, tradicionalne babke s čokoladom ili ružica sa smokvama i medom…

S menija Malog piknika obavezno isprobajte i opuštene razgovore uz svijeće, bosonogo ležanje na travi, posebne zajedničke trenutke i pokoju mrlju od vina.

gornji grad mali piknik Vilim Redza

Upravo ta iskustva, uz starogradski ambijent i lokalne poslastice, Malom pikniku daju poseban šarm, upisujući ga na listu događanja koja morate posjetiti barem jednom.

Stoga, ako provodite ljeto u Zagrebu, rezervirajte najmanje jedan petak za uživanje u svim onim jednostavnim stvarima koje dolaze s Malim piknikom, otpustite sve brige, okupite obitelj i drage prijatelje, izvedite svoj par na romantičan spoj, podijelite dekicu i koji zalogaj sa psom…

Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, s brojnim veganskim i bezglutenskim opcijama – provjerite s proizvođačima na licu mjesta!
Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a događanje je bez plastike. Jedno je sigurno, uz sve što ovdje isprobate i kupite dobit ćete i veliko hvala što birate lokalno i podržavate male proizvođače i njihovu održivu priču, što direktnije!

pas na mali piknik Vilim Redza

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Mali piknik će uskoro ponovo ostaviti svoj fini trag na Gornjem gradu i pretvoriti jednu od najljepših gradskih lokacija u mjesto sretnih susreta i lokalnih poslastica.

mali piknik gornji grad zagreb Niko Goga

Ulaz na Mali piknik je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje!
Više informacija pronađite na službenoj Facebook stranici, Facebook eventu i Instagram profilu.