Počeo je festival dječje knjige Monte Librić

Dođite na šesnaesti Festival dječje knjige Monte Librić koji je otvorio svoja vrata 22. svibnja 2023..

Festival dječje knjige Monte Librić traje do 28. svibnja 2023. i na njemu će, uz brojne tradicionalne i nove programske formate, po prvi puta biti održan i „Mali sajam ilustracija“ na kojem će publika moći vidjeti, ali i kupiti potpisane radove hrvatskih ilustratora.

Također, premijerno će programe Monte Librića voditi Librić čarobnice, dok će posjetitelji i posjetiteljice biti u prilici probati specijalni napitak „Libromix“ koji će – sukladno temi Festivala, a to je ove godine „Čarolija“ – pojačati čarobne moći književnosti.

Detaljan program 16. Festivala dječje knjige Monte Librić, kao i sve druge važne informacije, moguće je vidjeti OVDJE.

Program svečanog otvorenja i ove je godine režirao Mario Kovač, a prisutnima će se u prostoru pulske Zajednice Talijana „Circolo“ – u kojeg se Monte Librić vraća nakon dvije godine rada u izvanrednim uvjetima – obratiti župan Istarske županije Boris Miletić, predsjednica Zajednice Talijana Pula Tamara Brussich, izaslanica ministrice dr.sc. Nine Obuljen Koržinek – Maja Zrnčić, te direktorica Monte Librića Slavica Ćurković i gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić koji će ovu jedinstvenu književnu manifestaciju proglasiti otvorenom.

Uz dopuštenje: Monte Librić