Ana Rucner koncertom „Sunset Edition“ otvorila 30. Medulinsko koncertno ljeto

Violončelistica je prvi ljetni zalazak sunca proslavila u Medulinu i time nastavila svoju tradiciju koncerata kojima slavi prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe.

02-ana-rucner-koncert

Arheološki park Vižula u samom srcu Medulina, sinoć je bio ispunjen do zadnjeg mjesta. Povod tome bio je fantastičan koncert poznate violončelistice Ane Rucner, koja je otvorila 30. Medulinsko koncertno ljeto i nastavila tradiciju koncerata kojima pozdravlja prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. „Sunset Edition“ po prvi put održan je u Istri, a umjesto izlaska, Ana je koncert započela točno u 20 sati i 54 minute i tako ispratila zalazak prvog ljetnog sunca, koje je bilo veličanstveno.

03-ana-rucner-koncert

Na pozornici joj se pridružio bubnjar Marko Duvnjak, ali i poseban gost, hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar. Upravo ovaj zanimljiv spoj čiste, netaknute prirode i moderne koncertne izvedbe donio je jednu svježu i novu energiju te zagarantirao najljepši početak ljeta. Na energičnom koncertu Ana Rucner i Marko Duvnjak oduševili su slušatelje obradama svjetskih klasika, filmskih hitova, romantičnih melodija te plesnih ritmova i tradicionalnih hrvatskih pjesama. Poseban doživljaj bila je izvedba svojevrsne istarske himne “Krasna zemljo, Istro mila”, koju je i sama publika pjevala u glas s Anom, Markom i Brunom.

04-ana-rucner-koncert

Vizualan dojam upotpunio je Anin prekrasan i unikatni outfiti, za koji se pobrinuo domaći dizajner Igor Dobranić. Za dobru atmosferu prije i poslije spektakularnog koncerta bio je zadužen DJ Stefano WazabY, koji je dodatno zabavio i rasplesao prisutne. Podršku koncertu dao je i veslački osmerac, kao i brojne brodice, koji su koncert pratili izravno s mora i uživali u čarobnim melodijama.

05-ana-rucner-koncert

Koncert u režiji Ane Rucner realiziran je uz pomoć Turističke zajednice općine Medulin i Općine Medulin te agencije Art Hill. Da je koncert bio pun pogodak, potvrđuje i direktor TZ Medulin, Mihael Idžaković: „Zahvaljujemo Ani Rucner i svim posjetiteljima koji su uveličali otvaranje jubilarnog 30. Medulinskog koncertnog ljeta. Za svoj tradicionalni “Pozdrav ljetu”, Ana je ove godine umjesto Dubrovnika odabrala upravo Medulin, i to divnu lokaciju koja se savršeno stopila sa zvukovima violončela, naše antičko zeleno srce Medulina – Vižulu. Uz zalazak sunca, bio je ovo koncert za pamćenje i vjerujemo da su brojni posjetitelji zaista uživali.“

07-ana-rucner-koncert

“Ponosni smo što je naš Arheološki park Vižula bio domaćin tradicionalnom koncertu “Pozdrav ljetu – Sunset Edition”, Ane Rucner, Marka Duvnjaka i Brune Krajcara. Lokacija antičke vile na Vižuli idealna je pozornica za koncerte ovakvoga tipa, kulturno – umjetničke programe i vjerujemo da su svi posjetitelji uživali u zalasku suncu na Vižuli i predivnom koncertu umjetnice Ane Rucner! Arheološki park Vižula lokalitet je koji obiluje antičkom baštinom, te ćemo u njegovo očuvanje, valorizaciji i istraživanja i dalje ulagati.

06-ana-rucner-koncert

Nadamo se da će ovaj koncert postati tradicija na našem području s obzirom na to da naša Općina nudi puno više od klasičnih turističkih destinacija te ćemo na njezinom potencijalu i dalje raditi.” izjavio je načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac.

08-ana-rucner-koncert

„Organiziranje koncerta na arheološkom nalazištu predstavlja mnoštvo izazova, što ga čini nevjerojatno zahtjevnim zadatkom. S obzirom na brojne izazove, organiziranje koncerta na arheološkom nalazištu zahtjeva pažljivo planiranje, duboko razumijevanje očuvanja povijesti, suradnju s nadležnim tijelima i predanost stvaranju skladnog spoja kulture, glazbe i baštine. Zahvaljujem na povjerenju za organizaciju ovog divnog koncerta te se nadam da će koncerti na čarobnoj Vižuli postati tradicija“, rekla je Iva Šalamon Reškovac, organizatorica koncerta

09-ana-rucner-koncert

„Sretna sam sto sam uspjela održati tradiciju koncerta “Pozdrav Ljetu”. Iako ove godine nisam dočekala prvo ljetno sunce glazbom, nego ga ispratila koncertom “Sunset Edition” svakako je bilo veličanstveno i unikatno. Obožavam svirati na lokacijama koje nisu svakidašnje pozornice, stvarati nove projekte i otkrivati ovakva divna mjesta za muziciranje u Lijepoj Našoj. Hvala Općini Medulin, TZ općine Medulin, divnoj publici, kolegama glazbenicima i cijeloj mojoj ekipi koja je pomogla da se ovaj divan projekt realizira. Tko zna, možda postane i tradicija“, nadodala je Ana Rucner.

„Uživao sam Anom i Brunom. Atmosfera i publika su bili sjajni, a lokacija inspirativna za muziciranje. Sretan vam svima prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe. Ponovilo se!“, izjavio je Marko Duvnjak.

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)