Besplatna radionica za djecu Lego

U subotu, 9. studenoga 2019. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom Lego – Stop animacija.

Voditeljica radionice je grafička dizajnerica Nina Klarić, a rok za prijavu je petak 8. studenoga u 15 sati.

O radionici

Tko se ne voli igrati ‘Legićima’ ? Na zabavan način, uz dobro poznate figure, upoznat ćemo se s animacijom i vježbati strpljivost u malim pomacima koji predstavljaju princip tehnike.

Od osnova storyboarda, postavljanja scene, kamere i svjetla do same animacije likova, kroz radionicu, polaznici će ukratko proći sve korake potrebne za produkciju vlastitog kratkog filma u tehnici stop-animacije s Lego figurama.

Cilj radionice je kroz igru približiti mladima animaciju kao tehniku, te ih preko njima bliskih likova iz popularne kulture, zainteresirati za kreativni i timski dijalog. Kroz zabavan sadržaj vježbat ćemo rad u grupi, planiranje scena, te neminovni kompromis oko istih.

Cilj radionice je također i osposobljavanje polaznika za samostalnu izradu sličnih animacija, te poticanje izražavanja i stvaranja u video mediju.

Polaznici su pozvani da donesu svoje/posuđene Lego figure i elemente. Produkt radionice je kratki animirani film koji će polaznici imati za uspomenu, pokazivati prijateljima i rodbini, te možda i na njih prenijeti naučeno

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

Datum održavanja radionice je 9. studenoga 2019.

Predviđeno trajanje radionice je 3 h, (od 10.30 – 13.30).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 8. studenoga do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Uz dopuštenje: Hrvatsko dizajnersko društvo (sve fotografije)