Božićno drvce, za pravi ugođaj Božića odaberite pravo drvce

Božićno drvce zaslužno je za Božićni ugođaj svakog doma, ali i mnogobrojnih poslovnih prostora tijekom Adventa.

Prirodno Božićno drvce zbog prirodnog mirisa i zelenila u zimskim danima i dalje je favorit kod mnogih potrošača, u odnosu na umjetna božićna drvca. Uzgajivači božićnih drvaca na tržište plasiraju odrezana drvca ili drvca s korijenom u tegli, koja je moguće naručiti i online uz besplatnu dostavu na području Zagreba.

bozicna-drvca-silver-tegla

Rasprava o tome da li je korištenje prirodnog ili umjetnog božićnog drvca bolje za okoliš nastavlja se, pogotovo kako se bliži sezona blagdana.

Umjetno drveće sadrži nerazgradivu plastiku i moguće metalne toksine poput olova te koristi proizvode na bazi nafte za proizvodnju. Većina umjetnih stabala izrađena je u Kini i mora se otpremati na velike udaljenosti.

bozicna-drvca-zagreb

Prirodna božićna drvca se uvijek obnavljaju i na svako posječeno stablo, dolazi nova sadnica. Dok raste, bor poput svih zelenih biljaka, troši ugljični dioksid i proizvodi kisik. Prirodni borovi mogu se reciklirati i kompostirati u humus, osiguravaju stanište divljih životinja i stvaraju sezonska radna mjesta.

Prilikom uzgoja božićnog drvca ne stvara se šteta u prirodi, jer drvca se sade namjenski za potrebe božićnih blagdana i sade se na kultiviranim parcelama.

bozicna-drvca

Kupujete li prirodno božićno drvce informirajte se kod prodavača i raspitajte se o porijeklu drvca. Domaća božićna drvca su svježija i bolje zadržavaju svježinu, od onih iz uvoza koja su zbog transporta i skladištenja znatno ranije odsječena. Božićna drvca prodaju se na raznim mjestima u gradovima, a za područje Zagreba postoji i mogućnost online narudžbe uz besplatnu dostavu.

Obitelj Crnković sa Žumberka, preko tri desetljeća bavi se uzgojem i prodajom božićnih drvaca, a svake godine mnogobrojna drvca iz njihovog borovika ukrašavaju mnoge domove, poslovne prostore, trgove i razne manifestacije.

bozicna-drvca-bor

Božićna drvca uzgajaju na obroncima Žumberačkog gorja, tik uz park prirode Žumberak na nadmorskim visinama od 500 – 900 metara, gdje je smješteno nekoliko parcela i borovika na kojima se uspješno uzgajaju božićna drvca.

U ponudi božićna drvca Crnković imaju nekoliko različitih vrsta drvaca svih veličina.