Budimo jedni drugima podrška u izazovima roditeljstva

Marijana Batinić, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac progovorile su o brojnim izazovima s kojima se susreću od kada su postale mame.

Održana je druga ‘Becutanova radionica za mame’ u predivnom prostoru Velvet café. Upravo je glavni naglasak na radionici bio izazov roditeljstva od samih početaka rođenja bebe te važnost međusobne podrške, kada je sve lakše.

becutanova-radionica-1

Na radionici su se okupile brojne mame, koje su nam ispričale svoju priču o majčinstvu, s kojim dilemama se susreću kao i brojnim izazovima tijekom roditeljstva. Marijana Batinić, nas je uvela u ovu lijepu priču, a sudjelovale su i poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović uz Mirnu Medaković Stepinac te naša ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr. med., koja je sa stručnog aspekta i dugogodišnjem iskustvom istaknula brojne savjete s naglaskom kako uživati u svim izazovima roditeljstva s kojima se susrećemo od samih početaka.

Povodom ovog lijepog druženja naše poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac su dale izjavu: ‘Sudjelovale smo na sada već tradicionalnoj ‘Becutanovoj radionici za mame’ i posebno nas veseli da možemo podijeliti svoja iskustva sa svima ostalim mamama. Jer posebno je važno naglasiti važnost da osim mame i tate imaju veliku važnost od samih početaka roditeljstva. Vjerujemo da su svi izazovi roditeljstva lakši zajedno. I naravno, vidimo se uskoro na novoj ‘Becutanovoj radionici.’

becutanova-radionica-2

Ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr.med. je stavila naglasak na njegu kože i dala dragocjene savjete: ‘Važnost zaštite pelenske regije moramo promatrati sa aspekta dolaska novog člana u obitelj koji izaziva veliko veselje ali i zabrinutost da li smo sposobni njegovati ga pravilno tj. kako ćemo startati u našem roditeljstvu.

Sve pripreme i nabava vlažnih maramica, zaštitnih maski i krema za pelensku regiju čini nas sigurnim, ali se u prirodi ne događa sve kako smo mi zamislili. Velik broj stolica s jedne strane, kao posljedica nezrelosti probavnog trakta uz istovremenom vrlo nježnu kožu u pelenskoj regiji može rezultirati peleskim osipom.

Pravilna njega, često redovito mijenjanje pelena s posebnim naglaskom na toaletu pregiba kože u kojima se zadržava pelenski sadržaj može olakšati prvi dane i učiniti roditelja sigurnijim a bebu zadovoljnom i opuštenom. Sunce kao izvor života i bebama neophodnog D-vitamina omogućuju pravilan rast djeteta ali nježna dječja koža posebno je osjetljiva izlaganju ultravioletnim zrakama i treba je zažtiti.

becutanova-radionica-3

Prema svjetskim smjernicama prvih 6. mjeseci djetetova života, dijete treba poštedjeti izlaganju sunca a nakon toga ne izlagati ga u periodu između 11 i 17 sati. Redovito korištenje zaštitnih sredstava koje se nalaze na tržištu a nanose se i više puta dnevno, kod svakog izlaska iz kuće a u cilju prevencije trajnih oštećenja kože.‘

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 40 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta.

Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

becutanova-radionica-4

Svi Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani i razvijeni u suradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uvjetima prizvodnje i primjeni GMP (Good Manifacturing Practice) standardima, te ISO 9001 i ISO 14001 standardima za kvalitetu. Sve formulacije proizvoda usklađene su s Europskom direktivom za kvalitetu kozmetičkih proizvoda namijenjenih djeci.