Četiri idealna filma za Noć vještica

Sarah Michelle Gellar, Demi Moore, Jules Willcox i Jesse Eisenberg u glavnim ulogama filmova za najhrabrije.

Najstrašnija noć u godini može biti i najzabavnija! Predlažemo četiri filma sa streaming-servisa Pickbox NOW: znanstvenofantastični triler Vivarij (Vivarium), minimalistički triler Sama (Alone), psihološki triler Opsjednutost (Possession) i britanski horor Pomrčina (Half Light).
Slijedi sve što trebate znati o ovim filmovima.

Vivarij (Vivarium, 2019.)
vivarium
Izvrsna glumačka postava, intrigantna i zanimljiva bizarna priča čine ovaj film idealnim za gledanje na Noć vještica! Znanstvenofantastični triler redatelja Lorcana Finnegana internacionalna je koprodukcija između Belgije, Finske i Irske. U glavnim su ulogama engleska glumica i manekenka Imogen Poots (Need For Speed, The Father) i američki glumac Jesse Eisenberg (The Social Network, Zombieland, Now You See Me).

vivarium-1

Radnja se vrti oko mladog para Toma i Gemme koji razmišljaju o kupnji svoje prve kuće. Posjećuju agenciju za nekretnine gdje ih prima neobičan prodajni agent koji ih prati u novo, tajanstveno, osebujno stambeno naselje kako bi im pokazao obiteljsku kuću. Ondje se nađu zarobljeni u nadrealnoj noćnoj mori nalik na labirint.

Sama (Alone, 2020.)
alone-film
Sama (Alone) minimalistički je napeti triler o preživljavanju koji će vam priuštiti napeto i zadivljujuće iskustvo. U glavnoj je ulozi fenomenalna američka glumica Jules Willcox (Bloodline, FBI: Most Wanted) kao Jessica Swanson, udovica koja se pokušava pomiriti s činjenicom da je njezin muž počinio samoubojstvo. Odlazi na put sasvim sama, no na putovanju stalno susreće jednog te istog muškarca…

alone-film-01

Ovaj minimalistički triler o preživljavanju odvija se takvom elegantnom jednostavnošću da će vas zadiviti, piše New York Times.

Pomrčina (Half Light, 2006.)
half-light
Britanski horor redatelja Craiga Rosenberga oduševit će vas jezivom pričom i fantastičnom glumačkom postavom na čelu s Demi Moore. Radnja se vrti oko uspješne spisateljice Rachel koja je shrvana kad se njezin sedmogodišnji sin utopi u raskošnoj kući.

half-light-01

Godinu dana poslije brak joj je pred raspadom, a iako je dobila veliki predujam, još nije počela raditi na novoj knjizi. Njezina najbolja prijateljica organizira joj boravak u osamljenoj kolibi u udaljenom obalnom selu kako bi došla k sebi. Rachel se polako privikava na život u šarmantnom selu, a uskoro razvije i odnos s Angusom, svjetioničarom na otoku.

No Rachel počne primati poruke od mrtvog sina koje ju upozoravaju na opasnost te je gurnuta u ponor ludila, ubojstva i natprirodnog.

Opsjednutost (Possession, 2009.)
possession-film-01
Psihološki triler Opsjednutost (Possession) sa Sarom Michelle Gellar u glavnoj ulozi prerada je korejskog filma Addicted. U fokusu priče je Jess, žena čiji život postaje nadrealan nakon što je automobilska nesreća ostavila njezina muža Ryana i njezina šurjaka Romana u komi.

Stvari postaju još mračnije kada se Roman probudi vjerujući da je on Ryan. Dok se Jess pokušava nositi s tim sve uznemirujućim događajima, ona se također bori s mogućnošću da joj se vratio duh njezina muža ili da je nešto vrlo zlokobno na djelu.

Želimo vam jezivu i nadrealnu proslavu Noći vještica, a sve Pickbox NOW preporuke pogledajte ovdje.

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)