Četvrta dodjela Top.HR Music Awardsa okupila najpopularnija imena domaće glazbene scene

Osim priznanja za glazbene uspjehe u prošloj godini na dodjeli koju su organizirali Hrvatska diskografska udruga i RTL, uručene su i Multiplatinum nagrade Parnom Valjku i Danijelu Popoviću.

Detour

Na glazbenom putovanju na koje nas je sinoć odvela četvrta dodjela nagrade Top.HR Music Awards u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog uživali su brojni okupljeni.

Pava

Nagradu organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na njoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini u 11 kategorija po preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

mia-dimsic

U kategoriji pjesma godine slavili su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom „Trebaš li me“, muški izvođač godine je Luka Nižetić, ženski izvođač je Mia Dimšić, novi izvođač godine je Lorena Bućan dok je grupa godine Parni Valjak.

sima-jovanovac

Najprodavaniji novi domaći album je „Lipanj, srpanj, kolovoz“ Urbana & 4, dok je najprodavaniji domaći album u reizdanju „Odbrana i poslednji dani“ grupe Idoli. Streaming singl godine je „Fališ mi“ koji izvode Severina i Azis, a Severina je ujedno i streaming izvođač godine. U kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio „Unlimited love “ grupe Red Hot Chili Peppers, dok je inozemni izvođač godine Ed Sheeran.

jasenko-houra

Osim nagrada za proteklu godinu, na dodjeli su uručena i posebno vrijedna priznanja – Multiplatinum Awards Hrvatske diskografske udruge za vrhunska diskografska dostignuća koja su dobili Parni Valjak za vrhunska diskografska dostignuća i jedinstven doprinos rock kulturi i glazbenoj industriji te Danijel Popović za vrhunska diskografska dostignuća legendarnog albuma „Bio sam naivan“ iz 1983.

boris-novkovic

Već ranije Multiplatinum nagrade Hrvatske diskografske udruge za svoja glazbena dostignuća dobili su Vlatko Stefanovski, Željko Bebek i YU grupa koji su uveličali ovogodišnju dodjelu.

vlatko-stefanovski

Četvrta dodjela nagrada Top.HR, kroz koju je publiku vodila Ana Radišić, bila je i u znaku 75 godina postojanja Croatia Records (nekadašnji Jugoton) zahvaljujući čijem je djelovanju nastalo nebrojeno puno glazbenih albuma koji su obogatili domaću i regionalnu kulturnu glazbenu baštinu.

marko-kutlic

U odličnoj glazbenoj atmosferi prožetoj daškom prošlosti i suvremenim notama, na posebno emotivan način publika, među kojoj su bila i brojna poznata imena poput: Borisa Novkovića, Matije Dedića, Marka Kutlića, grupe Detour, Zlatka Mateše, Pave, Jurice Popovića, Alena Đurasa i mnogih drugih, prisjetila se glazbenog opusa jedinstvenog Massima Savića koji nas je napustio krajem prošle godine, a obilježeno je i 100 godina od rođenja Mister Morgena – Ive Robića.

marija-mirkovic

Glazbena nagrada Top.HR Music Awards kroz četiri je godine postala vrijedno priznanje za rad i trud domaćih i stranih izvođača, a njezina posebna vrijednost je u činjenici što se nagrade dodjeljuju po precizno mjerenim rezultatima.

lorena-bucan

Dašak atmosfere s dodjele nagrada kao i najatraktivnije nastupe gledatelji će moći pogledati u subotu, 25. veljače na RTL2 u glazbenoj emisiji Top.HR.

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)