Četvrta konferencija „Mame i klinci“

Četvrta konferencija „Mame i klinci“ održat će se 29.svibnja 2021. U Zagrebu pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo.

U tijeku je istraživanje u kojem želimo saznati koliko je utjecaj pandemije promijenio život mama i kako se one osjećaju.
OVDJE pogledajte anketu

Ovo istraživanje služit će nam kao polazna točka u raspravama na konferenciji MAME I KLINCI koja će se po četvrti puta održati 29.svibnja u Zagrebu, na kojoj ćemo progovarati o temama koje tište roditelje s posebnim naglaskom na majke.
Konferenciju organiziraju udruge Abeceda roditeljstva i Najsretnija beba Hrvatska.

Na konferenciji ćemo imati okrugli stol stručnjaka. Okupit ćemo sve interesne skupine i stručnjake koji imaju utjecaj na odgoj djece.

Biti majka je najvažnija uloga žene pogotovo u današnje doba velikih izazova gdje su majke suočene s nezaposlenošću, padom životnog standarda i strahom za sutra. Vrijeme je da pronađemo što više načina kako da javno progovorimo o svim problemima.

konferencija za mame

CILJEVI KONFERENCIJE:

– senzibilizirati struku i javnost o problemima majki
– informirati i educirati sve interesne skupine i stručnjake koji imaju utjecaj na odgoj djece
– potaknuti institucije na pronalaženje najboljih rješenja postojećih problema
– potaknuti dijalog svih aktera društva involviranih u ovu temu
– inspirirati gospodarski sektor na društveno odgovorno ponašanje
– networking i razmjena iskustava

Veselimo se okruglom stolu djece (debatna skupina) i okruglom stolu roditelja.
Također imamo radionicu „Metode i tehnike kontrole i otpuštanja stresa, straha i tjeskobe“ i predavanje prof. Labaša o utjecaju ekrana na djecu.
Javljat će nam se stručnjaci iz svijeta i kratko nam reći kako se u njihovoj zemlji mame nose s ovom godinom krize i na koji im način država pomaže.

Medijski pokrovitelj konferencije je portal Wish mama

Nadamo se da ćete svojim sudjelovanjem obogatiti konferenciju koja će potaknuti društveno odgovorno ponašanje te utjecati na svijest cijelog društva.