CineStar i Aleksandra Dojčinović predstavljaju jedinstveni koncept

U sklopu ekskluzivnog modno-filmskog projekta Très chic Haute Couture powered by Mastercard od 2. do 5. prosinca u Kaptol Boutique Cinema, na programu su čak dva pretpremijerna filma, ‘Spencer‘ i ‘Visoka moda‘, a važnu ulogu u cijelom konceptu igra hrvatski modni dizajn i to onaj s potpisom naše najuspješnije dizajnerice i poduzetnice Aleksandre Dojčinović.

lei-lou-cinestar-6

Posjetiteljice će, naime, osim u tri, trenutno iznimno popularna filmska uratka- pretpremijerama filmova ‘Spencer’ i ‘Visoka moda’ te ‘Dinastija Gucci’ moći već od četvrtka uživati i u specijalnom modnom postavu Aleksandrinih kreacija, u kinu na Kaptolu.

Dizajnerica će predstaviti Lei Lou bestsellere, posebno redizajnirane kako bi bile što vjernija reinterpretacija statement modela triju najvećih svjetskih modnih kuća, Guccija, Chanela i Diora, a čije se priče direktno ili indirektno protežu kroz svaki od filmova.

lei-lou-cinestar-5

To je ujedno Aleksandrin hommage brendovima koji su u velikoj mjeri utjecali i na njezin put i stvaranje. Tim povodom snimljen je i Très chic editorial. U godini koju su obilježile brojne kolaboracije najvećih svjetskih modnih kuća, ova suradnja CineStara i Aleksandre Dojčinović, zapravo je dokaz da se trendovi i kod nas itekako prate.

“Htjela sam taj dašak svjetske mode preseliti u naše okvire i to tako što sam najpopularnije Lei Lou komade doradila na način da inspiracijom i dizajnom budu na tragu svakog od tri brenda. To je moj suvremeni pogled na rad najvećih od najvećih, neki moj,

lei-lou-cinestar-4

čak ne toliko dizajnerski, koliko stilistički pogled na njihov rad kroz sva razdoblja. Riječ je o klasičnim komadima koji su, baš kao i moda ovih brendova, nosivi za sva vremena” – pojašnjava dizajnerica, ne krijući zadovoljstvo činjenicom da je upravo njoj pripala čast i privilegija sudjelovati u tako zanimljivom projektu, u kojem joj se idejom za projekt, ali i savjetima na snimanju obzirom na svoju dugogodišnju internacionalnu karijeru modela, priključila Branka Krstulović, direktorica marketinga i promocije CineStara.

“Ovako to izgleda kada se isprepletu moja prva ljubav – moda i moja druga nerazdvojiva ljubav – film i kino, pa sve zajedno smjestimo u prekrasan interijer Kaptol Boutique Cinema. Drago mi je da je Alex prepoznala našu ideju i nadogradila je u svom stilu, a nadam se da će se svidjeti i našim posjetiteljicama” – naglasila je Branka Krstulović.

lei-lou-cinestar-3

Capsule kolekciju inače obilježavaju strogi kroj i konstrukcija kao posveta Dioru, čista i bezvremenska bjelina Chanelu, color-blocking kao zahvala uvijek nešto razigranijem Gucciju, a s obzirom na činjenicu da je riječ o odjevnim predmetima koji svoje mjesto mogu naći u svakom ženskom ormaru, nesumnjivo će upravo oni biti najtraženiji komadi u Aleksandrinom luksuznom butiku u Ilici 15 ovog prosinca.

Film ‘Visoka moda’ priča je o mladoj delinkventici u kojoj šarmantna i izuzetno talentirana krojačica ateljea modne kuće Dior, pronalazi buduću nadu ovog nevjerojatnog zanata. Dvije sasvim drugačije žene pronaći će zajednički jezik, pun poštovanja za „viši cilj“ – a to je krojački zanat koji je čaroban poput „izgradnje neke građevine“, kako je znao reći Christian Dior.

lei-lou-cinestar-2

Film Ridleya Scotta ‘Dinastija Gucci’, kako mu samo ime govori, prati šokantnu istinitu priču o obiteljskom carstvu ove slavne talijanske modne kuće.

Nevjerojatan ‘Spencer’, film je čileanskog redatelja Pabla Larraina u kojem Kristen Stewart apsolutno blista utjelovivši nikad prežaljenu Lady Dianu koja je osim omiljene princeze bila i modna ikona.

lei-lou-cinestar-1

Sva tri filma možete pogledati u Kaptol Boutique Cinema u sklopu Très chic večeri od 2. do 5. prosinca u više termina svakoga dana, a „Visoka moda“ i „Spencer“ bit će prikazani pretpremijerno tako da je ovo idealna prilika da ih pogledate među prvima.

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)