Dođite na 13. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja organizira 13. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 17. listopada 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 10.00 do 18.00 sati te 19. listopada 2017. na Sveučilištu u Rijeci od 10.00 do 16.00 sati. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Austrija.

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

“Sajmom želimo skrenuti pozornost javnosti na jednakost pristupa visokom obrazovanju, odnosno naglasiti kako svi studenti trebaju biti u mogućnosti završiti studijske programe bez prepreka koje proizlaze iz njihova socijalnog i ekonomskog statusa i zato se svake godine trudimo dovesti što više izlagača i predstaviti široku obrazovnu ponudu.“ – mr. sc. Ninoslav Šćukanec, direktor Instituta za razvoj obrazovanja.

Posjetitelje očekuje preko 14.000 dostupnih stipendija

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 14.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije. Najveći dio novih stipendija, njih čak 7.600, odnosi se na stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje će iste predstaviti na Sajmu.

MZO je osiguralo 4.600 dodatnih socijalno-ekonomskih stipendija godišnje te prvi put najmanje 3.000 STEM stipendija godišnje za studij u Hrvatskoj. S ponosom najavljujemo i Zemlju partner 13. Sajma stipendija i visokog obrazovanja, Austriju, zemlju s kojom imamo dugogodišnju, uspješnu i kvalitetnu međunarodnu suradnju u području visokog obrazovanja.

Prema podacima UNESCO-a iz 2016., Austrija je treća najpoželjnija destinacija za studij za hrvatske studente. Stoga ne sumnjamo kako će ovogodišnja Zemlja partner biti vrlo zanimljiva i privlačna posjetiteljima Sajma, sa svojih čak 18 izlagačkih institucija.

Na Sajmu će svoje stipendije i programe stipendiranja predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Sudjelovat će više od 60 izlagača iz Hrvatske i čak 13 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Japan, Kanada, Italija, Norveška, Danska, Nizozemska, Slovenija, Švicarska te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Uz dopuštenje: Institut za razvoj obrazovanja (sve fotografije)