Dulum zemlje priča o obitelji koja je iz Rima doselila  u Hrvatsku zbog uzgajanja smilja

U ponedjeljak, 9. siječnja 2023., na HTV1 druga epizoda “Duluma zemlje“ donosi priču o Brankici, Paolu, smilju, magarcima i osnovi svega – ljubavi.

Nakon prve epizode druge sezone dokumentarnog serijala “Dulum zemlje“, koja nas je odvela u Cret Viljevski na farmu crnih svinja Domagoja Vide i njegovih trojice prijatelja, putujemo u Dalmaciju.

Upoznajemo Brankicu Borović, njenog supruga Paola Alessandra Marija i njihovu kćerkicu Viktoriju

Na HTV1 ćemo u ponedjeljak, 9. siječnja 2023., u 20:15 sati doznati kako su, zašto i s kojom vizijom i željom ostavili sve što su stvarali u Rimu i odlučili se na život u selu u kojem ekološki uzgajaju smilje i imaju farmu magaraca. Oboje im daje esencije za proizvodnju prirodne kozmetike od koje danas žive

dulum-zemlje-03-brankica-borovic

Nakon prve epizode druge sezone dokumentarnog serijala “Dulum zemlje“, koja nas je odvela na farmu crne svinje Domagoja Vide i njegovih trojice prijatelja, autori serijala Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić te producentica Tamara Babun vode nas u Dalmaciju.

Novom epizodom “Duluma zemlje“, koja će se prikazati u ponedjeljak, 9. siječnja u 20:15 sati na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, odlazimo u malo selo Radučić smješteno u zaleđu Knina. Selo u koje su nakon karijera i života u velikom Rimu odlučili preseliti Brankica Borović i njen suprug Paolo Alessandro Mari.

dulum-zemlje-0202-brankica-borovic

Oboje iznimno uspješni u poslovima koje su radili zaključili su da od života žele nešto više, nešto drugačije i napustili onaj koji su živjeli, a Paolo i svoju obitelj.

„Ljubav je esencija svega. Sve je krenulo od zajedničkog sna Paola i mene, naših “vatra i voda” karaktera. Uslijedilo je preseljenje iz civilizacijskog rimskog kaosa u spokoj Radučića i njegovu pustoš. Usprkos argumentiranim prijateljskim upozorenjima da činimo glupost dolili smo ulje na vatru i „zapalili“ našu novu priču.

dulum-zemlje-0204-brankica-borovic

Ljubav prema ljekovitom bilju, dalmatinskom tovaru kao esenciji luksuza i ljepote bila je snažan pokretač pri stvaranju naše prirodne kozmetike od koje danas živimo“, priča Brankica Borović i najavljuje epizodu u kojoj su ona i nena obitelj glavni protagonisti.

„Dulum zemlje“ donosi još četiri inspirativne priče o poljoprivrednicima vizionarima

Uz već emitiranu epizodu o Domagoju Vidi i farmi crnih svinja, epizodu koju ćemo gledati sljedećeg ponedjeljka o Brankici Borović i uzgoju smilja i farmi magaraca, tu su još četiri priče koje ćemo gledati.

dulum-zemlje-0205-brankica-borovic

Upoznat ćemo Anitu Pintar i njenu obitelj koji u prirodi Gorskog kotara uzgajaju krave, od čijeg mlijeka nastaje poznati Anitin kravlji sir, zatim Ivana Šuloga s obitelji i njihovu uspješnu proizvodnju egzotičnog voća u Zagorju.

Tu je i priča o uzgoju industrijske konoplje zbog koje ćemo ponovo otputovati u Slavoniju kod Zvonimira Kalića i njegove obitelji, a ovu sezonu će zatvoriti priča o istarskoj obitelji Ipša, koja u istarskom selu Ipši uzgaja i prerađuje masline, stvara svjetski nagrađivano ulje, proizvodi vino i živi tradiciju u modernim vremenima.

dulum-zemlje-0206-brankica-borovic

Sve epizode nove sezone serijala Dulum zemlje bit će dostupne i na platformi HRTi, gdje se već sada može pogledati ona emitirana 2. siječnja o farmi crne svinje Domagoja Vide i njegovih prijatelja.

Više o dokumentarnom serijalu otkrijte na kanalima društvenih mreža Duluma zemlje – Facebook i Instagram.

Uz dopuštenje: Ponto (sve fotografije)