Edukativna slikovnica Pčelica Pipa

„Pčelica Pipa, Upoznaj me“ – edukativna slikovnica koja će se dijeliti besplatno djeci radi boljeg upoznavanja s važnosti pčela za opstanak svega u prirodi.

Jeste li znali da se cjelokupno čovječanstvo na Zemlji danas hrani od stotinjak usjeva, od kojih preko polovice oprašuju pčele. Ukupna vrijednost oprašivanja pčela u poljoprivredi godišnje iznosi 1,2 do 5,2 milijardi eura. A opet ih je iz godine u godinu sve manje, a opasnost koja nam prijeti njihovim izumiranjem stalna i rastuća.

U želji skrenuti pozornost na važnost pčela, ali i meda, kojega Hrvatska danas uvelike izvozi, svim naraštajima hrvatskih građana, a posebice najmlađima, Ivan Bračić, poznati hrvatski pčelar, inovator i vlasnik PIP-a, najveće hrvatske kompanije specijalizirane za pčelarstvo napisao je i kreirao edukativnu slikovnicu o pčelama i pčelinjim proizvodima pod nazivom Pčelica Pipa, Upoznaj me

Želja autora slikovnice je bila da kreira edukativni vodič za djecu i roditelje o koristi pčela i pčelinjih proizvoda za ljudsko zdravlje, pod motom čovječe prirodi se vrati.

Obzirom da je autor Ivan Bračić i sam pčelar, a i svoj je hobi pretvorio u profesiju, kroz slikovnicu je sve važno o pčelama i onome što pčele znače za čovjeka, izrazio na najljepšem jeziku – dječjem jeziku.

Ilustratorica, Zrinka Ostović dala je veliki doprinos u ostvarenju autorove vizije, konačno slika govori 1000 riječi.

Slikovnica je namijenjena u prvom redu djeci predškolske dobi i onima do 4 razreda osnovne škole. No iz slikovnice će i odrasli puno toga naučiti o marljivim pčelama što će ih ugodno iznenaditi. Slikovnica će se dijeliti u vrtićima, školama, bolnicama, dječjim udrugama te povremeno dobiti u boljim ljekarnama.