Fiona zasjenila tatu

Zagrebački giboni predviđaju pobjedu Hrvatske nad Kosovom.

Prognoza rezultata nogometne utakmice Hrvatska – Kosovo u Zoološkom vrtu grada Zagreba prošla je bez nepotrebnih uzbuđenja. Naime, na radost okupljenih obitelj zagrebačkih gibona bila je jednoglasna oko pobjede Vatrenih.

giboni-1

Nakon što su giboni pušteni iz unutarnje nastambe, trogodišnja Fiona sjurila se prema kutiji s hrvatskim obilježjima. Slijedio ju je otac što je iščitano kao jasna pobjeda naše reprezentacije.

„Uoči protekle dvije utakmice Kent nije bio siguran u svoje prognoze, no danas mu je živahna kćerkica Fiona pokazala kako se to radi. Ovim i sličnim događajima iskazujemo potporu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji te sportu općenito. Nastojimo se povezati sa što više sportskih klubova i uključiti se u što više sportskih događaja u gradu. Tu su, među ostalima, naše suradnje s Dinamom i Hanžekovićevim memorijalom. Zoološki vrt promiče zdrav duh u zdravom tijelu. Tu krilaticu želimo povezati s edukacijom o važnosti očuvanja biološke raznolikosti te zaštite prirode, a posebice ugroženih vrsta“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

giboni-2

Komentirajući Fionino prognoziranje rezultata utakmice rekao je da je možda došlo vrijeme da Kent prognostičarsku palicu preda svojoj nasljednici. Njezine akrobacije s odušljevljenjem su gledali polaznici Divljeg ljeta.

„Jako sam sretan izborom gibona. Siguran sam da će sutra tako biti i na utakmici“, kazao je Špiro Filip Lasić, polaznik Divljeg ljeta.

polaznici-divljeg-ljeta

U subotu, 2. rujna, na dan kad će se u Maksimiru između reprezentacija Hrvatske i Kosova igrati kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, svi koji u Zoološki vrt grada Zagreba dođu s navijačkim obilježjima naše reprezentacije, moći će kupiti ulaznice po posebnim, nižim cijenama.

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)