Građani i tvrtke donirali za pomoć djeci Jemena

Hrvatski građani i tvrtke ponovno su pokazali da solidarnost, empatija i dobrota ne poznaju granice.

Početkom lipnja hrvatski ured UNICEF-a uputio je apel za prikupljanje pomoći za djecu Jemena i do sada je prikupljeno više od 1.400.000 kuna. Za hitnu humanitarnu pomoć za pothranjenu djecu Jemena donacije je uplatilo 10.278 građana i 1.620 tvrtki.

unicef-jemen-1

„Od srca zahvaljujemo svima koji su se u ovako kratkom roku odazvali pozivu UNICEF-a te svojim donacijama pomogli osigurati humanitarnu pomoć djeci Jemena koja odrastaju u najvećoj humanitarnoj krizi na svijetu“, poručila je u svojoj zahvali predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku, Regina Castillo.

U Jemenu je trenutno 1,8 milijuna djece akutno pothranjeno, a 360 tisuća djece u dobi do 5 godina je u izravnoj životnoj opasnosti zbog teške akutne pothranjenosti. Kako bi životno ugroženoj djeci pružio prijeko potrebnu pomoć, UNICEF provodi programe za liječenje akutne pothranjenosti među djecom u objektima zdravstvene skrbi.

To uključuje opskrbu posebnom terapeutskom hranom, opremanje objekata opremom i medicinskim proizvodima te osposobljavanje osoblja. UNICEF i partneri angažirali su više od 14.000 volontera iz zajednice koji pomažu roditeljima da njihova djeca dođu u zdravstvene ustanove na liječenje. Unatoč svim naporima, potrebe su još uvijek ogromne, stoga je pomoć prikupljena u Hrvatskoj velika i značajna.

unicef-jemen-2

UNICEF-ov program opskrbe prehrambenim proizvodima i dodacima prehrani uključuje terapeutsku hranu koja se može jesti bez ikakve pripreme u uvjetima u kojima nema pitke i zdravstveno sigurne vode; dodatak prehrani u vidu vitamina A; tablete protiv nametnika; terapeutsko mlijeko i tablete s mikronutrijentima za trudnice ili majke dojilje.

Donacijama UNICEF osigurava posebnu terapeutsku hranu koja spašava živote djece u Jemenu:
56 KUNA OSIGURAVA TERAPEUTSKU HRANU ZA 1 DIJETE TIJEKOM 2 TJEDNA

Građani i tvrtke mogu i dalje donirati na: https://www.unicef.hr/spasite-zivote-djece-jemena/
ili na broj računa HR9223600001501092532; poziv na broj: 1963-989

Uz dopuštenje: United Nations Children’s Fund (sve fotografije)