Humanitarna priredba “Pričaj mi”

Zagrebački ansambl flauta će, uz organizatora Lions Club Kontesa Nera i suroganizatora Koncertnu direkciju Zagreb, održati humanitarnu priredbu “Pričaj mi” u KD Vatroslav Lisinski 14. prosinca ove godine s početkom u 19,00 sati. Cilj ove priredbe je pomaganja djeci u bolnicama te podizanje svijesti o volontiranju i radu s hospitaliziranom djecom.

Želimo samo unaprijediti uvjete volontiranja kako bismo još više razveselili mališane koji svoje dane provode unutar bolničkih zidova. Volontiramo već tri godine, ali nismo uspjeli prikupiti novčana sredstva za kupnju ormara u kojem bismo čuvali lutke na odjelu. Također, potrebna su nam sredstva za izradu novih lutaka i paravana, izjavila je Katarina Lončarić, volonterka Centra za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima „Pričaj mi“.

centar-pricaj-mi-1

Centar je osnovan 2012. godine kada su tri studentice počele svakog tjedna odlaziti na Odjel za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb te uprizoravati djeci različite priče, a danas je iza njih tri godine predanog rada i priznanja struke za njihova postignuća. U ostvarenju njihovih želja će im pomoći LC Kontesa Nera s kojim pripremaju humanitarnu priredbu „Pričaj mi“ 14. prosinca ove godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. „U vrijeme Božića, vjerujem da svi razmišljamo kako uveseliti one najmanje, ali i one koji njih uveseljavaju tijekom cijele godine. Iz tog razloga, odlučili smo napraviti priredbu koja će spojiti razne umjetnosti poput glazbe, fotografije i književnosti kako bi ukazili da ne postoje granice u dječjem svijetu i onome što mi možemo učiniti za njih“, najavila je priredbu članica kluba i voditeljica Zagrebačkog ansambla flauta Renata Penezić.

Humanitarnu priredbu će voditi glumica Mila Elegović, a u programu sudjeluju Zagrebački ansambl flauta, mezzosopranistica Dubravka Šeparović-Mušović, tenor Domagoj Dorotić, mariachi bend Los Caballeros, pijanist Mario Čopor, Ricardo&friends te mnogi drugi. Osim glazbenog dijela, posjetitelji će moći uživati u izložbi fotografija „Kad glazba priča…“ Tomislava Veića te u čitanju bajkovnice „Vile s flautama“, koju je napisala Ivana Bjelica, a ilustrirale Dara Pantelić i Lorena Matić. Cilj je ovog projekta osvjestiti javnost na mogućnost olakšavanja i uljepšavanja boravka njihove djece u bolnicama te će prihod od prodaje ulaznica namijenjen je Centru „Pričaj mi“, ali i manjim humanitarnim projektima LC Kontesa Nera tijekom iduće godine.

Uz dopuštenje: Zagrebački Ansambl Flauta