Humanitarni buvljak za dječji ljetni kamp

Udruga Jedan u sklopu projekta Qanah organizira humanitarni buvljak za pomoć djeci u teškim uvjetima, a koji će se održati u prostorima udruge u Španskom na adresi Gustava Krkleca 3.

humanitarni buvljak u španskom

Sva prikupljena sredstva usmjerit će za organizaciju dječjeg ljetnog kampa na Sljemenu kako bi uživali u sedam dana odmora, učenja i zabave.

Tijekom buvljaka bit će moguće za cijenu povoljne donacije kupiti stvari ljetnu odjeću i obuću, igračke, knjige i kućanske stvari. Uz novčane donacije, moguće je donirati i igračke i školske potrepštine dok odjeću i obuću trenutno nije potrebno donirati.

igračke knjige za djecu

Na kampu su angažirani volonteri iz SAD-a uz koje djeca imaju priliku učiti engleski!

Radno vrijeme buvljaka je dvokratno, prema rasporedu

Utorak, 24.5., 09 – 13h, 16 – 20h
Srijeda, 25.5., 09 – 13h, 16 – 20h
Četvrtak, 26.5., 09 – 13h, 16 – 20h
Petak, 27.5., 09 – 13h, 16 – 20h
Subota, 28.5., 10 – 14h

djeca kamp sljeme

Pogledajte kako je bilo na ljetnom kampu 2019. godine OVDJE

Neprofitna udruga Jedan je s projektom Qanah najpoznatija po svojim Charity Shop-ovima na Vrbanima i Španskom.

Udruga je prvi buvljak u prostoru u Španskom organizirala 2020. godine, a priča s buvljacima je počela puno prije prostora u Španskom, daleke 2009. kada su organizirali prvi dvorišni buvljak.

suđe tanjuri buvljak

Svi buvljaci koje su organizirali do sada su humanitarni – sve novčane donacije prikupljene na buvljacima koriste se kako bi pomogli nekoj trenutnoj potrebi za koju čuju u susjedstvu – ponekad je to popravak automobila, plaćanje školarine, kupovina lijekova itd.

qanah

Buvljaci u Španskom posebni jer su posvećeni ljetnim kampovima na Sljemenu. Sav prikupljeni novčani prihod koristi se za plaćanje troškova puta i boravka na Sljemenu za četrdesetero djece koja odrastaju u teškim mogućnostima.