Izvanredna knjiga – Majka u meni

Savjetnici za mlade majke najčešće sadrže upute o pravilnom previjanju i dojenju, no vrlo je malo knjiga koje majci i djetetu pomažu da se upoznaju i prilagode jedno drugom u najosjetljivijem razdoblju – od zadnjih mjeseci trudnoće do prvih nekoliko mjeseci djetetova života.

Što zapravo majčinstvo jest u odnosu na ono što očekujemo, kako pomiriti vlastiti ideal o majčinstvu s onim što nam se događa u svakodnevnom životu i kako prihvatiti sebe ako ne ispunjavamo vlastita očekivanja – napisala je iskreno, izravno i mudro Zvjezdana Debić u knjizi „Majka u meni“, opisujući sve nedoumice mlade majke pored zahtjevnog djeteta.

majka-u-meni-1

Nastala je dragocjena knjiga koja mladim majkama može pomoći da, u danima kada je njihova procjena presudna za vlastitu dobrobit i dobrobit djeteta, bolje shvate i prihvate svoje postupke i pronađu kreativna rješenja za vlastite krize.

Istaknuti zaključci, primjeri i savjeti olakšat će primjenu iskustava iz knjige koja se ponajprije obraća mladim majkama i njihovim supruzima, jer, kako kaže autorica, „bez lažne skromnosti, još jednom čestitam Partneru i sebi na ‘obavljenom’ poslu.“ Mnogi će autoričini zaključci i rješenja biti zanimljivi i liječnicima, medicinskim sestrama i babicama koji pomažu mladim ženama u najosjetljivijem razdoblju njihova života.

majka-u-meni-2

NAJVAŽNIJA PORUKA OVE KNJIGE JE NE ODUSTAJTE OD SEBE
Ne poziva na lažnu pozitivnost, već na rad na sebi.

Postajanjem majkom, osim zahtjevnih situacija, teških trenutaka i napora, ulazimo u čitav svijet novih osjećaja, iskustava, smijeha, lijepih i loših trenutaka – u kojima dobivamo priliku iscijeliti sebe.

Dijete nas potiče da budemo bolja osoba.

No, osim psihičke komponente, ova knjiga daje pregršt praktičnih savjeta oko trudnoće, njege dojenčeta i majke nakon poroda.