Kartulina ‘z Opatije

Društvo „Naša djeca“ Opatija u povodu obilježavanja Dana Grada Opatije, prijatelja djece, organizirat će bogat zabavni, kulturni i kreativni interaktivni program za djecu, roditelje i goste pod nazivom „Kartulina ‘z Opatije“.

kkartulinaU ponedjeljak, 25. srpnja od 18:00 do 21:00 sati, ispred Vile Angioline, volonteri DND-a Opatija, odjeveni u odjeću karakterističnu za početak 20. stoljeća, povest će velike i male posjetitelje u bogatu i elegantnu opatijsku povijest kroz razne rekvizite (naočale, starinske kupaće kostime, perike, šešire i sl.) i organizirani Ex tempore za djecu.

Djeca će uz pomoć voditeljice likovne radionice i volontera slikati raznovrsne opatijske motive na prigodnim drvenim štafelajima. Kako bi svi imali uspomenu iz Opatije, ili, u ovom slučaju, iz opatijske povijesti bit će organizirana foto akcija pod nazivom „Kartulina ‘z Opatije“. Fotografirat će se ispred Vile Angioline, u parku, na stepenicama, u paviljonu ili gdje god posjetitelji požele, ukoliko sve stane unutar raskošnog okvira – osmišljenog posebno za ovu prigodu. Pomoću izrađenih rekvizita posjetitelji će se na trenutak vratiti u opatijsku povijest što će se ovjekovječiti s fotoaparatom. Fotografije će biti dostupne za preuzimanje u dogovoru s volonterima DND-a. Okvir i prigodne rekvizite izradili su polaznici ljetnih aktivnosti u DND-u Opatija na svojim likovnim radionicama.

Pozivaju se svi građani i gosti Opatije na obilježavanje Dana grada uz program DND-a Opatija.

Uz dopuštenje: Društvo “Naša djeca” Opatija (sve fotografije)