Koncert Dječje filharmonije

U organizaciji zaklade „Deca Deci”, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, regionalna Dječja filharmonija proslavit će svoje postojanje beogradskom gala premijerom u Kolarčevoj zadužbini – Kolarac, 9. prosinca u 20 sati.

Najveći glazbeni talenti iz Zagreba, Ljubljane, Skopja i Beograda donose u Beograd novogodišnji praznik klasične glazbe, cvijeća i elegancije u atmosferi Bečke, Berlinske i Njujorške filharmonije.
60 malih glazbenika prve regionalne Dječje filharmonije na svijetu, prvi će put zajedno na sceni Narodnog pozorišta izvoditi najljepša djela Straussa, Vivaldia i Čajkovskog. Nastupat će pod palicom gostujuće dirigentice iz Slovenije, prestižne glazbene pedagogice i mentorice, Žive Ploj Peršuh. Posebni gost koncerta bit će svjetski renomirani trombonist Branimir Slokar.
Nakon gala koncerta, gosti će imati priliku uživati u svečanoj večeri i revijalnom djelu nastupa prve generacije pijanista Dječje filharmonije u predvorju hotela Square 9, na Studentskom trgu u Beogradu.

Tradicionalnim novogodišnjim koncertima Dječje filharmonije, do sada je uz značajan doprinos prisustvovao i diplomatski zbor brojnih država iz čega se razvila divna suradnja, prije svega s predstavnicima japanske i američke ambasade. Za ovogodišnji jubilej najavljeno je i prisustvo mnogih uglednih uzvanika iz svih područja javnog, prije svega kulturno-umjetničkog, ali i znanstvenog, sportskog i gospodarskog miljea.

djecja-filharmonija-1

„Želja nam je da novogodišnji koncert Dječje filharmonije postane tradicionalni povod okupljanja eminentnih ljudi iz regije, jer Beograd, kao kozmopolitski grad i grad izuzetnog kulturnog naslijeđa te umjetničkog potencijala, ima kapacitet inicirati kulturnu razmjenu i motivirati građansko društvo da aktivnije sudjeluje u kreiranju i afirmaciji vrijednosti koje posljednjih godina gube na značaju. Zajedničkim nastojanjima predstavnika kulture i gospodarstva moguća je pozitivna transformacija regije, kao i stvaranje tržišta umjetnosti, bez kojeg je, na kraju krajeva, nemoguć opstanak kulturnih institucija, daljnje stvaranje samoodrživih umjetničkih projekata te razvijenog društva“, izjavila je povodom koncerta gospođa Žaklina Nikolić Kušić, osnivačica i predsjednica Upravnog odbora zaklade “Deca deci” i Dječje filharmonije.

Nadamo se da ćete svojim doprinosom pokazati da imamo sluha za podršku talentima. Kolarac, 9. prosinca u 20 sati.

Uz dopuštenje: Alert (sve fotografije)