Kreativne radionice za djecu i mlade u MUO

U sklopu aktualne izložbe skulptura i crteža Svjetlana Junakovića: Breaking News koja ostaje otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt do 18. listopada 2020 organizirane su kreativne radionice za djecu i mlade, te za odrasle stručna vodstva i susret s autorom koji će biti besplatni kao i ulaz u Muzej i razgled izložbe.

izlozba-muo-junakovic-1

10. i 17. listopada 2020. s početkom u 11 i u 13 sati održat će se kreativne radionice za djecu Pedagoškog odjela MUO uz vodstvo umjetnika Svjetlana Junakovića s kojim će djeca obići izložbu, upoznati Svjetlanov svijet ilustracija i zajedno s njim crtati sportske aseve iz rukava, nogavica i šešira u raznim suhim tehnikama kao što su olovka, bojice, pastele i dr.

Radionica je namijenjena djeci iznad pet godina, a zbog epidemioloških mjera ograničen je broj polaznika stoga je potrebna prethodna potvrda dolaska na edukacija@muo.hr.

izlozba-muo-junakovic-2

„Računam na tebe“ serija je od 21 crteža na aktualnoj izložbi što je ujedno i poziv na organizirana stručna vodstva za odrasle i susret s autorom koji će se održati 09. i 15. listopada u 17.30 sati. Kroz izložbu će voditi Svjetlan Junaković te kustosica Jasmina Fučkan.

Također, u skladu s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo broj posjetitelja na stručnom vodstvu je ograničen na 15 osoba stoga je dolazak na vodstvo potrebno unaprijed najaviti na edukacija@muo.hr

Mole se posjetitelji da se pridržavaju preporuka Stožera civilne zaštite te da prilikom dolaska u Muzej dezinficiraju ruke, nose masku i drže razmak.

izlozba-muo-junakovic-3

Svi su programi besplatni za javnost.

Uz dopuštenje: Muzej za umjetnost i obrt (sve fotografije)