Lennarta Spajić odabrana za Kraljicu Hrvatske

U Rovinju – kruni Mediterana, laskavu krunu ovogodišnje Kraljice Hrvatske ponijela je Lennarta Spajić, a stručni žiri i publika uživali su u predstavljanjima prekrasnih djevojaka iz svih krajeva Hrvatske.

U rovinjskom hotelu Lone jučer je sve prštalo od ljepote – razlog je izbor za Kraljicu Hrvatske 2021. za Kraljicu Svijeta. Mlada, lijepa i pametna Lennarta Spajić, buduća politologinja iz Zagreba, oduševila je žiri svojim šarmom i izgledom, hodom na pisti, ali i britkim odgovorom na postavljeno pitanje, stoga su upravo nju odabrali za Kraljicu Hrvatske 2021. Titula prve princeze, koja u slučaju odsustva Kraljice preuzima njene obveze, dodijeljena je Zagrepčanka Luciji Bagić, a druga princeza postala je Gabriela Anđela Japundžić, koja dolazi iz Pule. Ines Štengl je ponijela titulu Kraljice osobnosti, dok je Marija Magdalena Buntak proglašena kao Kraljica elegancije, a Kraljica medija je plavokosa Ania Biritteri.

kraljica-hrvatske-lennarta-spajic-1

Žiri je imao težak zadatak, čak njih 13 moralo je odlučiti tko će postati nova Kraljica Hrvatske: Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, i podpredsjednik saborskog odbora za sport i mladež, IRENA JAKIČIĆ – predsjednica modne agencije CroStars, Juraj Mihaljević – Kralj Hrvatskih vina, vlasnik Iločkih podruma koji su proizveli vino i pjenušac Kraljica Hrvatske, Natalija Brkić, predsjednica Direkcije Kraljice Hrvatske, prof. dr. Krešimir Rotim, vlasnik Specijalne bolnice Neurospine i naš najpoznatiji neurokirurg, predsjednica žirija, prof. dr. Danijela Gračan, jedina hrvatica koja je ponijela titulu najljepše na svijetu, Kraljica Svijeta 1989., gospodin JOSIP GRUBEŠA – ministar pravde Bosne i Hercegovine, Paško Dodić – vlasnik Zlatarnice Dodić, Iva Damuggia – izaslanica direktorice Turističke zajednice grada Rovinja gospođe Odete Sapać, Primarius dr. Zoran Veir – spec. kirurg, plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, Igor Franković, vlasnik i direktor radia Rovinj FM i predsjednik regija Hrvatske udruge radija za Istru, Primorje, Gorski Kotar, Liku i Dalmaciju, Zvonimir Popović, sin vlasnika i direktora tvrtke KANAAN, gospodina Zvonka Popovića, kralja hrvatskog čipsa i Andrej Schilling, poduzetnik, vlasnika brenda AQAVEL SKIN CARE.

kraljica-hrvatske-lennarta-spajic-2

Prekrasna Doris Pinčić i njezin kolega Mario Sedmak, bili su zaduženi za vođenje svečanosti, a sve prisutne je zabavljao Boris Novković, koji je svojim brojnim hitovima uljepšao samu manifestaciju. Osim njega, svoj nastup je imala i vatrena Ivana Lovrić, grupe Colonia. Pored pjevačkih točaka, nastupila je plesna skupina Megablast. Publici su se djevojke predstavile u nekoliko izdanja. Raskošne vjenčanice salona Biba iz Pule i Rijeke, savršeno su im pristajale.

Neodoljive haljine svjetskog brenda Alyce Paris, također su dodatno krasile sve kandidatkinje. Djevojke su nosile i naočale svjetski poznate modne kuće Sherii Hill. Za svečane frizure finalistica, pobrinuo se frizerski salon Gea, dok je make up Tamare Flego krasio lica finalistica. Tortu i slastice izradili je srednja strukovna škola Eugena Kumičića iz Rovinja uz mentorstvo profesorice gospođe Silvije Cah.

kraljica-hrvatske-1

Za bogate nagrade se pobrinuo Vlasnik Kannana, gospodin Zvonko Popović, Kralj čipsa, najstarija vinarija Iločki podrumi vlasnika Juraja Mihaljevića, Kralja hrvatskih vina, za divni nakit su se pobrinule zlatarna Dodić i zlatarna Charm Silver, Poliklinika Rotim i Specijalna bolnica NeuroSpine.

Kraljica Hrvatske najstariji je izbor ljepote u Hrvatskoj, a o njegovoj prepoznatljivosti govori i činjenica da je najstarija i najnagrađivanija domaća vinarija Iločki podrumi, inspirirana ovom manifestacijom, etiketirala svoje vino i pjenušac nazivom „Kraljica Hrvatske“, a o kvaliteti ovog vina najbolje govori činjenica da se posluživalo za vrijeme kraljevskog vjenčanja.

kraljica-hrvatske-lennarta-spajic-3

Ovom prigodom organizatori izbora Kraljica Hrvatske su ekskluzivno najavili kako su po prvi put u povijesti Republike Hrvatske, upravo oni postali vlasnici svjetskog izbora Queen of the World – Kraljica Svijeta, što je iznimna čast za Republiku Hrvatsku.

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)