Likovne radionice Moderne galerije u prosincu

Čast nam je najaviti i pozvati svu zainteresiranu djecu i mlade da nam se pridruže na likovnim radionicama koje će se u prosincu održavati petkom, subotom i nedjeljom u stalnom postavu Moderne galerije (A. Hebranga 1) i Studiju Moderne galerije ‘Josip Račić’ (Margaretska 3). Kreativno – edukativne radionice koje smo osmislili pomažu u otkrivanju umjetničkih ideja i izričaja, a polaznike će potaknuti na kreativno izražavanje kroz svoje viđenje moderne umjetnosti.

Program u Studiju Moderne galerije Josip Račić (Margaretska 3):

(sudjelovanje u radionicama se ne naplaćuje)

Radionica ‘Razigrana forma’

petak, 11. prosinac 2015., 17 do 18.30 sati

Na likovnoj radionici isprobati ćemo kako skulpture Stanka Jančića izgledaju ako ih napravimo u drugom materijalu. Što će se desiti ako čvrsti tvrdi jednobojni materijal zamijenimo mekanim materijalom u boji? Polaznici radionice tako će stvoriti vlastite skulpture šivanjem likova iz filca.
Radionica je namijenjena djeci i mladima dobi 6 do 15 godina.

likovna-radionica-2

Radionica ‘Pokretne stepenice’

subota, 12. prosinac 2015., 11 do 12. 30 sati

Likovna radionica na kojoj stvaramo kiparski rad potaknut zanimljivom skulpturom ‘Pokretne stepenice’ Stanka Jančića. Istražujemo kako stvoriti kompoziciju od više likova u pokretu. Kreativno se izražavamo stvarajući mobil kombiniranom tehnikom.
Radionica je namijenjena djeci i mladima dobi 6 do 15 godina.

Program u Modernoj galeriji (A. Hebranga 1):

(sudjelovanje u radionicama dodatno se ne naplaćuje, uključeno je u cijenu ulaznice koja za djecu iznad 7 god iznosi 20 kuna)

Radionica ‘Zamišljena slika’

nedjelja, 13. prosinac 2015., 11.30 do 13 sati

Ovoga puta krećemo na ponešto drugačiju pustolovinu. Kako prikazati sliku vodeći se samo opisom? Bitno je pažljivo slušati, prikazati ono što čujemo a naposljetku radionice
otkriti ćemo kako je svatko zamislio i izrazio svoju sliku. Slikamo u tehnici tempera.
Radionica je namijenjena djeci dobi 4 do 10 godina.

likovna-radionica-1

Radionica ‘Ponavljaj za mnom’

petak, 18. prosinac 2015., 17 do 18.30 sati

Ponekad zbog ideje i poruke slike postoji potreba da na jednom radu ponovimo isti lik ili oblik po nekoliko puta. Što će se desiti i kakvu ćemo kompoziciju stvoriti ako napravimo upravo to – ponovimo isti lik? Potaknuti radovima Ivana Lesiaka i Miroslava Šuteja slikamo vlastita djela u tehnici tempera.
Radionica je namijenjena djeci i mladima dobi 6 do 15 godina.

Radionica ‘Velike male slike’

nedjelja, 20. prosinac 2015., 11.30 do 13 sati

Slike u stalnom postavu Moderne galerije pretvoriti ćemo u minijature kako bi galeriju mogli ponijeti u džepu ili izlagati u kutiji. Učimo kako su sva djela jednako vrijedna i zanimljiva bez obzira na veličinu i umjetnički izričaj. Stvaramo u kombiniranoj tehnici služeći se drvenim bojicama, kolaž papirom i kartonom.
Radionica je namijenjena djeci i mladima dobi 4 do 10 godina.

Voditeljica likovno-edukativnog programa je Iris Poljan.

Program likovnih radionica ograničen je na 15-ak sudionika.
Zbog ograničenog broja sudionika molimo Vas da svakako telefonom ili elektronskom poštom unaprijed najavite sudjelovanje na radionicama.

Sudjelovanje molimo najaviti na e-mail modernagalerija.edukacija@gmail.com ili telefonom (Iris Poljan: 01/60 410 49 ili Blagajna MG: 01/6041055).

Uz dopuštenje: Moderna galerija (sve fotografije)