Ljetne praznične radionice za djecu u Prečkom

Pozivamo svu djecu da se upišu na radionice tijekom ljetnih školskih praznika pod imenom KREATIVNI INKUBATOR.

Radionice će se održati od 26. lipnja do 7. srpnja 2023. od 12 do 13:30 sati u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a).

Tijekom dva tjedna praznika na Prečkom ćemo učiti nove tehnike kreativnog stvaranja i od različitih katkad i odbačenih materijala stvarati nove, lijepe i zanimljive predmete. Sve radionice su besplatne! Program je ostvaren uz potporu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Više informacija saznajte OVDJE

Prijavite se OVDJE

KREATIVNE RADIONICE, voditeljica: Biserka Kopčok, 26. – 30.6.2023.

Izrada ukrasnih šešira od jute
Izrada ogrlica od krpica
Izrada vješalice za ključeve
Izrada bookmarkera origami

KREATIVNE RADIONICE, voditelj: Zeleni klik!, 3. – 7. 7.2023.

Otpadnik- izrada spremnika za baterije od recikliranog materijala; na radionici ćemo iskoristiti reciklirani otpad kako bi izradili umjetničko djelo koje će kasnije imati funkciju spremnika za istrošene baterije.
Suminagashi po naški! – otkrivamo japansku umjetnost uz svirku biljaka; uz pomoć crnog tuša i vode stvaramo neobične šare koje prenašamo na papir.
Kreativna kućica – što se može napraviti od kartona, ljepila, sjemenki i špage?
Čarobni prsti – ukrašavanje tkanine japanskom tehnikom sashiko i šivanje torbice od starog trapera

LIKOVNE RADIONICE Maštokvart – Trešnjevka, voditeljica: Eva Herceg, 5. – 7.7.2023.

Konceptualizacija ideje i kroki crteži; ulazak u ideju kvarta: što je to kvart, kakav bi on trebao biti, kakav je sad, koje su dječje i ljudske potrebe jednog kvarta, kako kvart može biti bolji, koje komponente kvart treba imati da bi se ljudi u njemu osjećali dobro, sigurno, sretno

Daljnja razrada i definiranje; teme su: Stambena zona Trešnjevke, Prehrambena zona Trešnjevke, Kulturna i edukativna zona Trešnjevke, Sportsko – rekreacijska zona Trešnjevke. Rad u grupama – svaka grupa radi na zajedničkom crtežu na kojem osmišljavaju i nude rješenja za zadanu trešnjevačku zonu

Izrada maketa; nakon planiranja i osmišljavanja, 3. dan se kreće u izradu maketa. Timovi kroz maketu trebaju prikazati svoje ideje i prijedloge rješenja na pojedine probleme kvarta

Dovršavanje maketa, kaširanje i detalji, izrada transporta; radi se na dovršavanju maketa i izradi detalja (tipa životinje, ljudi, krošnje, livade, ograde…)

Bojanje i prezentacija; posljednji dan dovršavaju se dijelovi koji još nisu dovršeni te polaznici zajednički bojaju i ukrašavaju maketu po vlastitom nahođenju. Potiče se suradnja i cjelovitost projekta.

Uz dopuštenje: Centar za kulturu Trešnjevka (sve fotografije)