Nagrade volonterima

U povodu Međunarodnog dana volontera Društvo „Naša djeca“ Opatija dodijelilo je nagrade svojim najvrednijim volonterima Andrei Sušanj, Anđeli Pavlović i Ivanu Nini Kašiću.

Tijekom 2014. godine u DND-u Opatija volontiralo je 38 osoba, a u 2015. njih 43. Maloj svečanosti organiziranoj u prisustvu članova Dječjeg gradskog vijeća, DND-a te polaznika i roditelja Radionice/igraonice „Kolibirići“ prisustvovali su i predstavnici Grada Opatije – zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin i voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Zlata Torbarina. S riječima – U svakom je odnosu najvažnije ne ono što dobivate, nego ono što dajete, a na ovu dodjelu nagrada treba gledati kao poticaj da i dalje aktivno sudjelujete u životu svoje zajednice.

Volonteri

Drage Andrea i Anđela i dragi Nino, hvala vam što poklanjajući svoje vrijeme i dobrotu gradite humaniji i sretniji svijet – započeli su svoju svečanosti predstavnici DND-a Opatija. – Danas ne obilježavamo samo Međunarodni dan volontera već i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a nagrađeni volonteri pomažu u integraciji djece s teškoćama u razvoju i jasno daju do znanja da je svako dijete isto, istaknula je tajnica opatijskog DND-a Sanja Škorić.

Na svečanosti u povodu Međunarodnog dana volontera, vijećnica Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Hana Kulišić uručila je zamjeniku gradonačelnika Fernandu Kiriginu povelju za Naj-akciju u 2015. godini, koju dodjeljuje Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za uzorno provedene i originalne akcije za djecu, osmišljene i organizirane od strane djece te usmjerene na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici. Riječ je o povelji dodijeljenoj za akciju „S kovčežićem o dječjim pravima po Europi“.

Uz dopuštenje: Društvo “Naša djeca” Opatija