Niz zanimljivih likovnih druženja i radionica za mlade i odrasle!

OMart, obrt za kreativne usluge, za proljeće 2023. priprema niz zanimljivih likovnih druženja i radionica za mlade i odrasle! Pridružite se i vi našim grupama umjetnika i kreativaca!

Pod vodstvom akademskih umjetnika i umjetnica započinjemo s likovnim druženjima za mlade i odrasle! Od tečaja crtanja, tečaja slikanja uljem na platnu, sign painting tečaja do radionica izrade murala te Art&Wine radionica!

omart-tecajevi-za-odrasle-1

TEČAJ IZRADE MURALA namijenjen je svima koji žele naučiti više o izradi murala, čak i ako nikada niste slikali, ali i umjetnicima koji žele naučiti nove i uzbudljive načine stvaranja. Mural koji ćemo izraditi nalazit će se u našem prostoru na adresi Amruševa ulica 8 gdje će nam ostati za trajnu uspomenu, a bit će inspiriran djelima poznatih umjetnika!

Kroz TEČAJ SLIKANJA ULJEM NA PLATNU susrest ćemo se s osnovnim likovnim pojmovima, naučiti kako se gradi slika od skice, kompozicije, smještaja u format do nanošenja boje i završnog lakiranja. Tečaj je namijenjen umjetnicima početnicima, ali i profesionalcima koji žele prilagoditi svoje tehnike ili poboljšati svoj osobni stil slikanja u ulju.

Na TEČAJU CRTANJA naše polaznike ćemo upoznati s crtačkim metodama promatranja i analiziranja vidljivog svijeta, pomoću kojih će se osamostaliti za daljnji samostalan rad i visoku točnost prilikom crtanja bilo kojeg motiva! Crtat ćemo ljudsku figuru po promatranju, a bavit ćemo se osnovama likovnih zakonitosti: kompozicijom, proporcijom i perspektivom uz što točnije postizanje sličnosti u crtežu.

Pod vodstvom slikara i kaligrafa, Mire Modula Petkovića, na SIGN PAINTING tečaju nadahnuti elegantnom vintage tipografijom i kaligrafijom ručno ćemo ispisivati reklamne natpise. Sign painting je zanat kreiranja javnog oglašavanja proizvoda, usluga i događaja, na vanjskim površinama poput zgrada, zidova, izloga. Poput umjetničkih djela, natpisi su izrađeni kistom i bojom, a radi reklamnim poruka privlače kupce, poput marketinškog alata.

Na ART&WINE radionicama subotom zabavite se s nama u ugodnom društvu i kreativnom ozračju, uz čašu vina. A kući ponesite predivno remek-djelo inspirirano poznatim umjetničkim djelom i puno lijepih uspomena nakon veselog druženja.

Programi se održavaju na adresi Amruševa ulica 8!

Prijave i informacije na: om.art.radionice@gmail.com
Telefon: +385 (0)91 5021727, OMart, kreativne usluge, vl. Melita Omeragić
https://omart-radionice.com.hr/

Sve informacije pratite putem FB stranice: Melita Omeragić aRT
I Instagram profila: omart_radionice