Noć knjige za djecu u zagrebačkoj knjižari Arkadija

Čarobna subota uz radionicu, pričaonicu i nagrade.

U jutarnjem dijelu programa nemojte propustiti Lego-radionicu Marka Brajkovića (11 sati) namijenjenu djeci u dobi iznad pet godina, kad je razvoj motoričkih vještina iznimno važan i olakšava svakidašnje aktivnosti u školi

Ako dosad niste sudjelovali u nezaboravnim radionicama/pričaonicama Fora priča, u 12 sati poslušajte priče za pamćenje Čarobni hotel i Ela spasiteljica pčela u interaktivnom čitanju Danijele Miklec

knjiga-cudesni-hotel

Mnogobrojnim aktivnostima koje promiču čitanje u Noći knjige pridružuje se Školska knjiga koja u subotu, 22. travnja, u zagrebačkoj knjižari Arkadija na Trgu bana Josipa Jelačića 14 organizira druženje s malim i velikim zaljubljenicima u pisanu riječ. U jutarnjem dijelu programa djeca će uživati u Lego-radionici Marka Brajkovića (11 sati) i pričaonici Fora priča Danijele Miklec (12 sati) te sudjelovati u izvlačenju nagrada.

S čudesnim Lego-svijetom u kojemu već više od 70 godina odrastaju generacije djece najmlađe će upoznati Marko Brajković, predstavnik kluba Kockice, prvoga i jedinog kluba koji okuplja Lego-entuzijaste u Hrvatskoj.

Predstavit će im i ekskluzivnu Lego-kolekciju Školske knjige koja sadržava dvadesetak knjižica s privlačnim aktivnostima, edukativnim pričama i stripovima, zagonetkama, bojankama, atraktivnim 3D scenama i prepoznatljivim figuricama.

lego-harry-potter

Radionica je namijenjena djeci u dobi iznad pet godina, kad je razvoj motoričkih vještina iznimno važan i olakšava svakidašnje aktivnosti u školi. Zabavnim slaganjem kockica i Lego-figurica u slobodnoj igri te čitanjem priča i rješavanjem zadataka djeca najbolje uče i koriste se svim svojim osjetilima i maštom.

Igrajući se Lego-figuricama, dijete lakše stječe samopouzdanje i sigurnost te se izražava na individualan i kreativan način poštujući druge i njihove različitosti.

Ako dosad još niste bili na radionicama i pričaonicama Fora priča, vrijeme je da povedete svoje prijatelje, bake, susjede… i uskočite u slikovnicu.

Odmah uz vas, držeći vas za ruku, bit će Danijela Miklec koja točno zna kako oživiti svaku priču, a za to joj trebaju posebni pomoćnici – znatiželjni, pametni i živahni dječaci i djevojčice. Zajedno će stvoriti priču za pamćenje.

Ovaj put bit će to čak dvije priče u izdanju Školske knjige – Čudesni hotel i Ela spasiteljica pčela.

Na radionicama Fora priča djeca su uključena u proces pričanja priča i to im daje jedinstven osjećaj i neponovljivo iskustvo. Slušanje priča utječe na razvoj govora te na cjelovit emocionalni, socijalni i kognitivni razvoj.

U to je itekako upućena Danijela Miklec, profesorica hrvatskog jezika, kolumnistica i pripovjedačica koja se zalaže za poticanje čitanja od najranije dobi.

Na svojim radionicama koristi se metodom pripovijedanja i čitanja priča uz različite senzomotoričke podražaje na zabavan i edukativan način.

Uz dopuštenje: Školska knjiga (sve fotografije)