Nova etno turopoljska gastro bajka

Putovanje okusima jednako je najvećim užicima koji nam ostvaruju želje, ono budi naša osjetila i pruža nezaboravan osjećaj. Nastaje jedna nova gastro bajka. Nedavno otvoren Etno park Zagreb predstavlja putovanje Turopoljem kroz jedinstvenu priču. Dosadašnja kulturna ponuda ovog zanimljivog izletišta bogatija je za jedno novo poglavlje koja se prožima od povijesnih utjecaja pa sve do današnjih dana.

etno-park-zagreb-1

Tradicionalna kuhinja kontinentalne Hrvatske pa tako i Turopolja bila je pod raznim utjecajima, od mađarske i srednjeeuropske, pa sve do turske i arapske kuhinje s istoka. Etno park Zagreb bogatom povijesnom zbirkom daje uvid upravo u velik dio ovih povijesnih zbivanja. Nova gastro ponuda jednako je tako zanimljiva.

etno-park-zagreb-2

Pripremi jela pridaje se posebna pažnja pa tako prevladavaju namirnice domaćih gospodarstava. Delicije su jedinstvene po načinu pripreme Etno parka koji uključuje recepte naših baka. Zanimljivi su kuhani štrukli na turopoljski, zapečeni domaći fuži sa svježim sirom. Stara turopoljska kuhinja posebnu je pažnju posvećivala juhama. Uz dugu pripremu tu su Štrukle na juhu i kokošja juha s domaćom kašicom. Uz one povijesne recepte Erno park pažnju pridaje i novim kombinacijama jela poput onog telećih medaljona u umaku od jabuka i meda, ali i starih deserata poput bakinih palačinki s ribanim jabukama i preljevom od karamele.

etno-park-zagreb-3

Čarobni Etno park nalazi se svega nekoliko kilometara od centra Zagreba u mjestu Mala Mlaka. Neodoljivo, čarobno i mirno mjesto bijeg je u neka prošla vremena, posjet bogatoj povijesti hrvatskih krajeva. Smješten je na čak 40.000 m2, a blizu je i zagrebačke zračne luke.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)