Obiteljska akcija pošumljavanja Beča

Roditelji i djeca i ove će godine posaditi oko 10.000 novih stabala.

50 posto gradske površine glavnog grada Austrije čine zelene površine, a kako bi i dalje ostao jedan od europskih gradova s najvećim udjelom zelenila Grad Beč sustavno održava i povećava svoje parkove i šumska područja.

U Beču se tako svake jeseni u okviru projekta obiteljskog pošumljavanja posadi nekoliko tisuća komada novog drveća.
Ovogodišnja akcija pošumljavanja održat će se 20. listopada u 10. bečkom okrugu Favoriten, a roditeljima i djeci u sadnji 10.000 komada drveća i grmlja pomoći će šumarice i šumari bečke Gradske služne za upravljanje šumama i poljoprivrednim površinama MA 49.

„Zelene površine čine preko 50 posto gradske površine Beča, što znatno poboljšava kvalitetu života u njemu. Raduje me što zelene površine uz pomoć mladih stanovnika i dalje rastu“, ističe bečka gradska vijećnica za ekologiju Ulli Sima.
Projekt se provodi još od 1984. godine, a zahvaljujući sadnji novog drveća šumsko se područje Beča svake godine proširi za dodatnih 20.000 metara kvadratnih. Do danas je posađeno oko 330.000 stabala javora, hrasta, jasena te drugog vrijednog drveća, čime je stvoreno 64 hektara nove šume.

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)