Od neplivača do plivača

Tečajevi plivanja na bazenima Šalate provode se tijekom ljetnih mjeseci kada je otvorena i kupališna sezona. Program dječjih vrtića i tečajevi plivanja za djecu i odrasle odvijaju se na otvorenim bazenima tijekom ljetnih mjeseci.

Opis programa

Program se održava cijelo ljeto za djecu od 6 do 12 godina starosti u jutarnjem terminu, a za djecu od 5 do 9 godina starosti samo u kolovozu u poslijepodnevnom terminu. Učenje plivanja traje deset sati, a odvija se svaki radni dan po jedan sat u plitkoj vodi, klasičnim metodskim postupkom, primjenom elemenata plivačkih tehnika, kroz igru, pomoću i bez pomoći rekvizita. Što su djeca mlađa program se znatnije provodi opisno, kroz igru, s više različitih sadržaja i rekvizita. Na prvom satu je testiranje i homogeniziranje djece u grupe. U slučaju lošeg vremena sat se otkazuje, a nadoknade se odrađuju prema dogovoru s voditeljicom.

Cilj programa:

Preplivati vlastitom tehnikom nekoliko metara. Navikavanje na vodu, te slobodno i bez straha kretanje i uživanje u vodenom mediju. Utjecaj na pravilan rast i razvoj djeteta, te poticanje na usvajanje pozitivnih navika i socijalizacija djeteta.

Napomena:

Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu molimo da o tome prije prvog sata obavijestite voditelja.

Oprema koja je potrebna:

Kupači kostim ili gaćice, natikače, veliki ručnik ili bademantil, kapa za plivanje nije obvezna.

Nakon predbilježbe u Program, uplatu je potrebno izvršiti prije početka odabranog tečaja, a uplatiti se može na blagajni PJ Šalata svaki radni dan od 13:00 do 17:30 , te subotom, nedjeljom i blagdanom od 10:30 – 18:30 sati.

Informacije i predbilježbe su svaki radni dan od 08,00 – 15,30 sati od na tel. 4618 – 509, 4616 – 300; e-mail: sanja.zuti@jarun.hr

Kontakt:
PJ ŠALATA
Schlosserove stube 2
Tel: 46 16 300; 46 18 509