Otvorene prijave za online raspravu “Klub čitatelja”

Zbog novonastale epidemiološke situacije Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za online raspravu u sklopu projekta “Klub čitatelja” kako bi knjigoljupci slobodno vrijeme pred sobom ispunili što kvalitetnije za osobni rast.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu i Osijeku.

Više o SSMH možete pročitati ovdje.

Klub čitatelja višegodišnji je projekt Svjetskog Saveza Mladih Hrvatska koji se odvija u Osijeku s ciljem poticanja razvoja kulture čitanja i pisanja na način da svaki mjesec nakon pročitane knjige slijedi zajednička rasprava o pročitanom.

Rasprava je u ugodan razgovor uz razmjenu mišljenja o temi, radnji, likovima i djelu općenito. Zadani naslovi su tematski različiti zbog želje da svatko nađe nešto za sebe, ali sva djela povezuje teme ljudskog dostojanstva i ljudskih prava.

Sljedeća rasprava će se održati 1. lipnja 2020. u 18:00h online putem, a za sudjelovanje je potrebna prijava putem obrasca na sljedećoj poveznici. Sudionici će nakon prijave primiti dodatne informacije za sudjelovanje u raspravi.

Prijave traju do 31. 5. 2020., a broj mjesta je ograničen. Prijava za susret u lipnju vrijedi i za nadolazeći susret u srpnju, koji će se održati online putem 6. srpnja.

Ove sezone smo čitali sljedeće naslove:
– 2019. listopad: Christina Baker Kline, “Vlak siročadi”
– 2019. studeni: Lada Vukić, “Specijalna potreba”
– 2019. prosinac: Mark Zusak, “Kradljivica knjiga”
– 2020. siječanj: William Golding, “Gospodar muha”
– 2020. veljača: Collen Hoover, “Priča završava s nama”
– 2020. ožujak: Mark Haddon, “Neobičan događaj sa psom u noći”
– 2020. travanj: Mate Grbavac, “U zagrljaju šutnje”
– 2020. svibanj (trenutno): Pavao Pavličić, “Koraljna vrata”

Za dodatne informacije se možete javiti na email: klubcitatelja2017@gmail.com.