Pazi što jedeš Laboratorij

Pazi što jedeš Laboratorij (PSJ LAB), edukativni i istraživački projekt, posvećen je dokumentiranju nematerijalne kulture, odnosno tradicijske prehrane.

Studenti etnologije i kulturne antropologije uz teorijski dio, borave na terenu, prikupljaju i bilježe (fotoaparatima i video kamerama) znanje i vještinu pripremanja odabranih tradicijskih jela. Primjerom PSJ LAB-a želimo pokazati drugačiji način očuvanja i promocije nematerijalne kulture u uskoj suradnji s lokalnom zajednicom, ali i uz podršku struke, regionalne i državne vlasti.

5. PSJ LAB-a održava se tijekom travnja i svibnja 2021. godine, a tema je vezana uz proizvodnju, distribuciju i konzumaciju meda. Svi zainteresirani mogu pratiti online predavanja svaki ponedjeljak tijekom svibnja OVDJE

PSJ LAB ima potporu Ministarstva kulture, a prepoznat je od strane struke – dobitnik je Godišnje nagrade “Milovan Gavazzi” 2017. g. u kategoriji znanstveni i nastavni rad dodijeljena je dr. sc. Tanji Kocković Zaborski i dr. sc. Tihani Rubić za projekt “Pazi što jedeš Laboratorij” te Godišnje nagrade “Milovan Gavazzi” 2017. g. u kategoriji studentski rad za rezultate postignute u okviru projekta “Pazi što jedeš Laboratorij”.

Uz dopuštenje: Etnografski muzej (sve fotograifje)