Pet razloga zašto posjetiti sajam američkih sveučilišta

Peti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Na sajmu će 14 visokih učilište predstaviti svoje studijske programe te bogatu ponudu stipendija. Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Pepperdine University održat će interaktivnu radionice o pisanju i pripremanju prijave za američka sveučilišta. Događanju će nazočiti i delegacija Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

EducationUSA sajam visokog obrazovanja jedinstven je događaj u Hrvatskoj na kojem se učenici i studenti mogu informirati o studijskim programima i stipendijama za studij u SAD-u izravno od predstavnika američkih visokih učilišta u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i mrežom EducationUSA kao dio međunarodne obrazovne turneje američkih sveučilišta koja će posjetiti 8 gradova Jugoistočne Europe.

education-usa-logo

Izdvajamo pet glavnih razloga zašto srednjoškolci i studenti trebaju posjetiti sajam:

1. INFORMACIJE O STUDIRANJU U SAD-u

Saznaj sve o prijavnom procesu, potrebnoj dokumentacija i prijavnim rokovima za upis studija u SAD-u izravno od predstavnika 14 visokih američkih učilišta. Na sajmu vas očekuju: Boise State University, Furman University, Marymount University, Michigan State University, Northeast Wisconsin Technical College, Northern Arizona University, Northwest Missouri State University, Pepperdine School of Public Policy, RIT Croatia, Saint Louis University, The American College of Thessaloniki (ACT), University of Colorado Boulder, Valparaiso University, Western Michigan University.

2. STIPENDIJE ZA SVE RAZINE STUDIJA

Američke obrazovne institucije predstavit će svoje stipendije za kandidate iz Hrvatske. Izlagači će posjetiteljima predstaviti djelomične i potpune stipendije iz gotovo svih disciplina za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij. Čak 8 izlagača predstavit će i stipendije za sportaše i sportašice.

3. INTERAKTIVNA RADIONICA

Prije početka sajma, za hrvatske srednjoškolce, studente i sve zainteresirane Pepperdine University održat će interaktivnu radionicu o pisanju i pripremanju prijava za američka visoka učilišta u periodu od 15 do 15.45 sati: Carson Bruno, Pepperdine University: Tips & Tricks: Savršena prijava za američka sveučilišta?
Više informacija: https://goo.gl/c5ARWa

4. BESPLATNO SAVJETOVANJE

Obrazovne savjetnice EducationUSA mreže pružati savjete o izboru sveučilišta i studijskog programa, te o prijavnom postupku u SAD-u.

5. KUTAK ZA STANDARDIZIRANE TESTOVE

U sklopu sajma Instituta za razvoj obrazovanja organizirat će kutak za standardizirane testove kao što su TOEFL, GMAT, GRE i SAT koje je potrebno položiti za upis studija u SAD-u. U kutku će se pružati praktične informacije o testiranjima, pripremnoj literaturi i mogućim načinima pripreme.

Ulaz na sajam je slobodan uz obaveznu registraciju. Registracija će biti moguća i pri ulasku na dan održavanja sajma, no za brži ulazak preporučamo registraciju unaprijed, na sljedećoj poveznici: goo.gl/Kyz9TY

Detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici www.iro.hr i Facebook stranici EducationUSA Croatia.

Uz dopuštenje: Institut za razvoj obrazovanja