Poznati dobrotvorci za zakladu “Hrvatska za djecu”

Prohladno jesensko poslijepodne u Tjednu filantoprije na zagrebački je Cvjetni trg privuklo poznate humanitarce koji su s građanima podijelili vlastita iskustva i osobnim primjerom poručili kako svakodnevno pomagati i biti u suglasju s onima kojima je naša pomoć potrebna.

zaklada-1

Program događaja koji je organizirala Zaklada “Hrvatska za djecu” djelovao je poput edukacije koju je na Cvjetnom trgu vodila Ljiljana Vinković. Ona je svom privremenom ‘’dnevnom boravku’’ ugostila državnu tajnicu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margaretu Mađerić, pročelnicu gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romanu Galić, poznatog filantropa Nenada Bakića, humanitarku Vesnu Boinović-Grubić, kao i poznate korporativne donatore, ali i predstavnike Udruge OUSI “Prijatelj” iz Metkovića, FRA Mladen Hrkač, Ljubav na djelu iz Zagreba te brojne korisnike pomoći Zaklade.

margareta-maderic

“Tjedan filantropije prilika je da se podsjetimo da smo upravo mi ti koji možemo mijenjati svijet na bolje. Pokažimo vlastitim djelovanjem kako smo savjesni građani s osjećajem za empatiju. Upravo ove vrijednosti Zaklada “Hrvatska za djecu” svakodnevno implementira u svom radu.

renata-gubic

Drago nam da ovakvim događajima možemo utjecati na ponašanje naših sugrađana sa željom da svi članovi našeg društva budu zadovoljniji!” – izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

antonella-malis

Tjedan filantropije održava se u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro. BIT i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Cilj manifestacije je promicanje filantropije te osvješćivanje javnosti o važnosti pomaganja potrebitima te djelovanja za javno dobro. Događaj su podržali i hrvatska manekenka s londonskom adresom Helena Šopar, voditeljica Andrea Adrassy, operna diva Antonella Malis, TV voditeljica Hana Tabaković i mnogi drugi.

ljiljana-vinkovic

Zaklada “Hrvatska za djecu” ove jeseni organizira i Donatorski koncert Nine Badrić u Lisinskom u četvrtak, 25. listopada u 20 sati. Prihod od ulaznica namijenjen je sportašima iz Specijalne olimpijade, a one se mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni KD Vatroslav Lisinski.

sestre-sopar

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)