Program zatvaranja izložbe Street Art 2.0

Program zatvaranja izložbe Street Art 2.0: Inovacija u srcu pokreta 29. 11. 2015. Cijena ulaznice za izložbu u nedjelju, 29. 11. 2015.: 20 kn odrasli, 10 kn djeca.

Radionice izrade grafita za djecu i mlade od 12 do 18 godina

29. 11. 2015. od 11 do 12:30 sati

Radionice će voditi poznati francuski i hrvatski grafiteri Etien’ i Lonac. Maksimalan broj sudionika je 16. Prijave na artionica@gkd.hr

Etien’

Porijeklom iz Grenoblea, Etien’ se obrazovao u slikanju i dekoriranju pisma i znakova što mu je pružilo neusporedivu tehničku vrsnoću i smisao za dobro obavljen posao. Njegova strast za figurativnošću i inoviranjem ogleda se u pažnji koju pridaje kvaliteti svojih radova te je u neprestanoj potrazi za neočekivanim grafičkim idejama. Etien’ aktivno stvara grafite od 1996. godine i time biva dijelom šireg street art pokreta, naročito putem izražajnih freski ili anamorfoza, jednako kompleksnih koliko i zapanjujućih. Ne slijedi nikakve trendove već samo svoje želje često iskušavajući nove tehnike i baveći se raznolikim temama.

Lonac

Lonac je hrvatski umjetnik poznat po svojim fotorealističnim muralima napravljenim sprejom u kombinaciji s kistovima. Radovi su nastali pod utjecajem skateboard kulture, stripova, grafita, filmova… Većina njegovih radova nalazi se u Zagrebu, no oslikavao je zidove širom Hrvatske, a nekoliko njegovih radova se nalazi na zidovima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Lonac je rođen u Zagrebu sredinom 1980-ih i diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. S izradom grafita započeo je još u osnovnoj školi, no nije to tada shvaćao isuviše ozbiljno. Ljubitelj svih tipova kreativnog izražavanja, Lonac pronalazi inspiraciju u svemu interesantnom i vrijednom divljenja. Za Lonca, napredak i konstantno usavršavanje su najinspirativniji faktori koje može pronaći u ljudima, bilo da je riječ o umjetnicima, glazbenicima, skejterima, redateljima…

Vodstvo po izložbi Street Art 29. 11. 2015. u 17 sati

Posjetitelje će po izložbi voditi kustos izložbe Jérôme Catz.

Jérôme Catz, nezavisni kustos i strastveni ljubitelj street arta, tijekom cijele je svoje karijere radio na promociji alternativne umjetnosti. U posljednjih je nekoliko godina osnovao brojne „Spacejunk“ prostore, umjetničke centre u Lyonu, Bayonneu, Grenobleu i Bourg-St-Mauriceu. Također je vodio programe senzibilizacije javnosti na kulturu diljem Francuske. Kustos je izložbe Street Art 2.0: Inovacija u srcu pokreta, koja je do 1. ožujka 2015. godine bila izložena u Parizu u Fondaciji EDF. http://www.spacejunk.tv.

Uz dopuštenje: Galerija Klovićevi dvori