Projekt Eko-paket

Iva Šulentić educirat će mališane o važnosti reciklaže i brige za okoliš.

Udruga Lijepa naša i kompanija Tetra Pak već petu godinu zaredom provode edukativni projekt o adekvatnom zbrinjavanju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže te važnosti brige za okoliš namijenjen hrvatskim Eko školama i vrtićima. Potičući djecu na prikupljanje i izradu radova od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže, mališani na zabavan način uče o ulozi čovjeka u brizi za okoliš.

Škole i vrtići koji su prijavljeni u projekt tijekom godine sakupljat će upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu te od iste izrađivati skulpture, čestitke, crtane radove ili druga kreativna remek-dijela na tri zadane teme – klimatske promijene, zaštita šuma i reciklaža.

Eko-paketu ove se godine pridružila i ambasadorica Iva Šulentić koja će budnim okom pratiti projekt, sudjelovati u radionicama i biti članica žirija prilikom odabira najboljih radova u tri kategorije prema dobnim skupinama.
Iva je objeručke prihvatila izazov jer i sama reciklira upotrijebljenu ambalažu te smatra kako je važno najmlađe već od malih nogu educirati o važnosti odgovornog ponašanja prema prirodi. Vjeruje da je uspjeh zasigurno zajamčen kad se edukacija provodi na zabavan i kreativan način. Priznala je i kako će joj uloga članice žirija biti vrlo nezahvalna jer vjeruje da će svi pristigli radovi biti zanimljivi i maštoviti. No, poručila je svim sudionicima kako u ovom projektu nije bitno pobijediti, već sudjelovati i naučiti kako paziti na okoliš u kojem živimo.
Želja organizatora je, uz edukaciju djece na prvom mjestu, osvijestiti škole, vrtiće i, naravno, roditelje kako bi primjerom vlastitog ponašanja najmlađima bili uzor u poštovanju prirode.

Pozivamo sve zainteresirane Eko škole i vrtiće da se priključe projektu kako bi na zanimljiv i kreativan način educirali naše najmlađe te im usadili vrijednosti kojima ćemo budućim naraštajima ostaviti ljepši planet.
Više informacija pročitajte na službenoj Facebook stranici Eko-paket Hrvatska i na www.eko-paket.hr.

Uz dopuštenje: Šareni artikl